Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

masterlockcriterion011

Na mi landolt a szerkesztőségünkben? Egy igazi U lakat.

Komolyságáról a súlya árulkodott először, hiszen 1 300 g-os tömegével nem igazán kispályás versenyző. Ennek örültünk is, hiszen a bringákkal ellentétben itt a nagyobb súly a megbízhatóság alapja.

A Master Lock céget 1921-ben alapította az amerikai Harry Soref lakatos aki hírnevét katonai felszerelések védelmét szolgáló zárral alapozta meg hírnevét. 1924-ben szabadalmazta a laminált acélrétegeket tartalmazó zárszerkezetét. Hamarosan az ország egyik legnagyobb lakat és széf gyártójává nőtte ki magát. (Ők azok akik úgy reklámozták lakatjaikat, hogy nem lehet átlőni.) Az alapító halála után az örökösöktől a céget megvásárolta az American Brands. Jelenleg a márka a Fortune Brands Home & Security cég tulajdona.

A Master Lock palettájának egyik legbiztonságosabb kerékpárlakatja, hiszen a 15-ös biztonsági skálájukon a maximális számot kapta. Ráadásul több nemzetközi tanúsítvány bizonyítja biztonságát: (ARTrust, SBSC, SBD, Sold Secure, VdS) Kifejezetten városi használatra ajánlja a gyártó. Akár éjszakai lezárásra is, ami valljuk be nem kis dolog.

masterlockcriterion tanusitvany

masterlockcriterion03

Egy biztonsági tanúsítvány a lakton is látható. (Nem tudom a tolvajok értik-e...)

Erről speciális, 16 mm-es átmérővel rendelkező, nagy keménységű szögletes acél kengyel kialakítása gondoskodik, mely kimagasló védelmet nyújt vágás ellen. A kengyel természetesen gumírozott, amely így a vázunk fényezését is védi.

masterlockcriterion04

A zár fél centi mélyen ékelődik az edzett acél kengyelbe. Ezt nem lehet szétfeszíteni.

A lamellás zárszerkezet magas fokú ellenálló képességet biztosít finomnyitás (álkulcs) ellen. A kétoldalas kengyelzárás pedig a lefeszítés ellen nyújt védelmet.

Nagy befogadóképesség (27x10 cm) biztosítja, hogy az U lakatot egyszerűen hozzá zárhassuk mozdíthatatlan utcai tárgyakhoz. A lakathoz jár egy műanyag tartó, amelynek segítségével könnyedén rögzíthetjük azt bringánkhoz és menet közben könnyen tudjuk szállítani. A kulcs tolla elég egyedi és szerencsére szimmetrikus, ami apró figyelmesség, de jó hogy bármely oldalról próbálva bele megy a kulcslyukba. (Nem úgy mint pl a pendrive, amelyet elvileg max két lépésből bele lehet tolni a foglalatába, de valamiért ez általában 3…)

masterlockcriterion05

A kulcs

A MasterLock Criterion 8238DPRO U lakat élettartam garanciával rendelkezik. Ami szintén a megbízhatóság egyik jele. Ára 26 790 Ft

masterlockcriterion02

Mit tartalmaz a csomag?

Tetszés index 5/5 ha U lakatokhoz hasonlítom. Viszont, ha azonos vagy hasonló biztonsági szintű colstok lakatokkal is összevetem akkor 4/5 mivel azok tárolás és lakatolás szempontjából praktikusabbak.

A Tetszés index a bringalap.hu tesztelőinek abszolút, előítéletektől nem mentes, szubjektív véleményét mutatja.

Viszont fontos: viszonyítani mindig az azonos minőségi kategóriájú termékekhez viszonyítunk! Tehát nem húzzuk le a Trabantot, mert a Ferrari jobb.

5/5 a tesztelő kedvence, a tesztelt termékek közül a legjobb. Egy termék esetén az imádat felső foka!
4/5 megvenném
3/5 jól használható
2/5 (szódával) elmegy, használható
1/5 nem tetszett