Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

nyugatbalatonmintaregio02

  • Túra hossza: 69 km
  • Szint: +521 m,-521 m
  • Átlagos meredekség: 1 %


  • Túra hossza: 69 km
  • Túra nehézsége: Könnyű
  • Szint: +521 m,-521 m
  • Átlagos meredekség: 1 %

A kerékpártúra Keszthelyről indul. Mi a Bordás Vince sétányról indultunk, a vasútállomás mellől. A sétány része a Balatoni kerékpárútnak.

A Keszthelyt és Hévízt összekötő kerékpárút a tavat ölelő őslápon keresztül vezet, melyet hatalmas mocsári citrusok és fűzessek szegélyeznek. Hévíz legértékesebb látnivalója a kis kitérővel elérhető árpád-kori templom.

A tó hűvösebb reggeleken ködpárába burkolózik, ha van időnk, felüdülésként mártózzunk egyet a vízben. Nemesbük érdekessége a falut átszelő patak feletti kétlyukú híd.

Nemesbük után továbbhaladunk Zalaköveskút, Zalaszentlászló és Zalaudvarnok településeken át Zalaszentgrótra. A zalaszentgróti termálfürdőben akár egy rövid pihentető csobbanásra is megállhatunk.

A Zala túlsó partján mellékúton haladunk Kehidakustány felé. Zalakoppány után mindenképp érdemes betérni Kallósdra, ahol a temetői kerektemplom egyedülálló a maga nemében.

Kehida után néhány kilométerre , de még Zalaköveskút előtt kanyarodjunk Zala völgye felé, a nehéz emelkedők után egészen a folyópartig lehet gurulni. Kehidakustányban feltétlen látogassuk meg az élményfürdőt. A visszaút Zalacsányig kerékpárúton vezet.

Aki kihagyta a termálvizet, csobbanhat a zalacsányi tóban.

Innen a hazaút mellékutakon halad Zalaapátiba Bókaházán át, majd a kevésbé látványos, kissé forgalmasabb 75-ös úton Alsópáhokon át Keszthelyre.

A túrát a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft ajánlotta.

Ajánlott kiadványok

turistaterkepek
Turistatérképek
turakalauzok
Túrakalauzok