Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

 mtf villanybringak magyarorszagon 07

Új márka a láthatáron.

Történetünk 1991-ben kezdődött egy kis kertészeti üzlettel a csehországi Mnichovicében. Ez a boltocska 30 év alatt Európa legnagyobb kerti felszerelések, otthoni és kerti medencetartozékok szakkereskedőjévé vált. Ma már nem csak a neves nemzetközi gyártók termékeinek kereskedői, hanem leányvállalatainkon keresztül kertészeti berendezések, úszómedencék és medencetartozékok gyártói is.

 mtf villanybringak magyarorszagon 00

A cég nemrég vágott bele kerékpárok értékesítésébe az MTF márkanév alatt. Ezeket a kerékpárokat kivétel nélkül mind Csehországban szerelik össze. Gyakorlatilag úgy működik a rendszer, mint sok nagy „matrica kerékpár” márkánál, távol-keletről rendelnek kerékpár vázakat és alkatrészeket, majd saját összeszerelő üzemükben készítik el a kerékpárt. Jó váz és alkatrész választással igen jó kerékpárok hozhatók így ki, ahogy azt évtizedek óta meglévő többi márka is bizonyítja.

Az MTF csak villanybringákkal foglalkozik, de azokkal lefedik az egész szegmenst, hiszen van MTB, cross, trekking, városi és összecsukható kerékpárjuk. Gyakorlatilag 56 modell található a jelenlegi palettájukon.

Ennyi bevezető után nézzük a hazánkban kapható MTF kerékpárokat.

  • MTF Mount 6.2 (hegyikerékpár)
  • MTF Hill 7.2 (hegyikerékpár)
  • MTF Extreme 7.2 (hegyikerékpár)
  • MTF Cross 4.2 (krossz trekking bringa)
  • MTF Road 3.2 (trekking bringa)
  • MTF Road 6.2 (trekking bringa)
  • MTF Grand 1.2 (városi kerékpár)
  • MTF Flod 1.2 (összecsukható kerékpár)
  • MTF Flod 2.2 (összecsukható kerékpár)

Ez az év során változhat, az aktuális kínálatért látogass el a hazai forgalmazó, a FLYBIKE, vagy a hivatalos viszonteladó az Euronics oldalára.

MTF Road 3.2 és 3.2 W

Ez egy tipikusan túrázáshoz ajánlott villanybringa. Férfi, illetve női (W) vázas verzióban érhető el. A váz anyagát tekintve természetesen alumínium, amely egy Zoom Travel 50 mm-t mozgó villával van összerakva. A konstrukció a mai divat szerint rejtett akkumulátoros, ami egy Samsung gyártmányú Li-ion 36V/14,5 Ah (522 Wh) egység. Ez működteti a BAFANG hátsóagy motort.

mtf villanybringak magyarorszagon 04

A BAFANG távol-keleti gyártó, amely megbízható, jó minőségű termékeket kínál jó árfekvéssel. A gyár egyébként jó szervizháttérrel rendelkezik hazánkban is. Ha már kiderült, hogy a rendszer hátsóagymotoros, akkor a tapasztaltabb olvasóink egyből tudják, hogy a bringa sebesség szenzoros, ami az indulás érzékelése után adja a hajtásra a rásegítést. Kicsit lassabban érzékeli az elindulást, mint a nyomaték szenzoros rendszer. Cserébe annál lényegesen olcsóbb. A rendszer kijelzője és kezelőfelülete színes LCD. 5 fokozatban adható rásegítés a hajtásra.

A meghajtásról a Prowheel 3 tányéros (48, 38, 28 fogas lánckerekekkel) hajtómű és egy Shimano 7 sebességes kazetta (14 -28) gondoskodik. A váltásért a Shimano Altus családja (első- és hátsó váltó, váltókarok) felel. A fékezését a gyártó a Tektrora bízta. A V-fékek speciális kialakításúak, mivel a fékkar behúzásának hatására a motoros rásegítés azonnal leáll.

mtf villanybringak magyarorszagon 05

A kerekek Schwalbe Marathon gumikon gurulnak. Az Alex felnit az agyakkal Sapim küllők kötik össze.

Az egyéb alkatrészek kormány, kormányszár, markolat, nyereg nyeregcső a gyártó saját márkás (MTF) termékei.

mtf villanybringak magyarorszagon 06

A kerékpár fel van szerelve minden kiegészítővel, amit a kezdő bringás megvenne. Sárvédővel, csomagtartóval, kitámasztóval és komplett világítással szállítják.

A bringa súlya 23 kg. Ára 690 000 Ft.

A kerékpár alkatrészeit átnézve, az egy jól összeállított megbízható minőségű alkatrészekből felépített képet mutat. Két dolog lóg csak ki az összképből, a Zoom villa, amely gyengébb minőségű a többi alkatrésztől, illetve - legalábbis számomra furcsa - , hogy nem tárcsafékkel szerelték össze. Ok, ok, cserébe az eladási ár igen barátira sikeredett.

A BAFANG agymotorokról mi rendkívül jó véleménnyel vagyunk. Ez egy kiváló ár/érték arányú gép. Egy hatalmas előnnyel: rásegítés nélkül is könnyen tekerhető a kerékpár.

MTF Road 6.2

Ez a bringa is két típusú férfi és női vázzal rendelkezik, illetve egy minőségibb Suntour teleszkópos villával. Ez a modell már a BAFANG középmotoros, nyomatékszenzoros rendszerével lett szerelve, amely lényegesen finomabb és precízebb rásegítést jelent az előzőekben bemutatott villanybringához képest. Az akkumulátor is nagyobb (36 V/ 17,5 Ah (630 Wh) Samsung akkumulátor)

mtf villanybringak magyarorszagon 01

A váltó rendszer is két kategóriát ugrott felfelé, mivel a Shimano Alivio család köszön vissza rajta. A fékrendszerrel sem lesz a tulajdonosnak problémái, hiszen a Shimano MT201 egy igen megbízható szerkezet. Igen, ez már hidraulikus tárcsafék! Az egyéb alkatrészek szintén a gyár saját márkás termékei.

mtf villanybringak magyarorszagon 02

Kiegészítők tekintetében ez is olyan gazdag, mint a testvére. Az árát tekintve véleményem szerint bőven megéri azt a 200 000 Ft-nyi pluszt, amivel többe kerül, mint a MTF Road 3.2

mtf villanybringak magyarorszagon 03

Az MTF bringák alkatrészeiket és felszereltségeit elnézve úgy tűnik megfontolt tervezésen estek át. A leendő vásárló bizalommal közeledhet hozzá. Ha egy próba körön kényelmesnek tűnik, akkor nyugodt szívvel megveheti, mivel ár/érték arányban jó választásnak bizonyulnak.

A kerékpárok megvásárolhatóak az Euronics kiemelt áruházaiban és a WEBshopban illetve a Flybike partnereinél.