Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Felvidéken kétkeréken
   Többször bejárós útvonalat találtam.
 A hónap megyéje: Bács-Kiskun vármegye
  Bács-Kiskun megyei kerékpártúra ajánló.
Ki volt Lukanénye hőse?
  Családi kerékpártúra a Felvidéken.
prev
next

 vajon a schwalbe uj clik szelepe iparagi szabvany lesz 01

Egy biztos, az idén elnyerte az Eurobike díját.

A Presta szelep használata nem mindig egyszerű. Előfordulhat, a szelep magjának elhajlása vagy eltörése. Az iparág azért ragaszkodik azonban hozzá, mert a keskeny felnik kevésbé gyengültek meg ennek a vékonyabb szeleptípusnak a használatával. Illetve egy picivel könnyebbek is, mint az autószelepes társaik. Az utóbbi időkben azonban a gyártók között voltak már törekvések, hogy elengedjék ezt a szeleptípust (bár a Dunlop szelepet kukáznák már). Ennek oka főleg a tömlő nélküli rendszerek elterjedése volt, mert a rendszer által használt tömítő folyadék (tej) megnehezítette a Presta szelepek használatát.

Mi az a CLIK szelep?

A CLIK szelepen nincsenek külső mozgó alkatrészek, a belsejében egy rugós mag található, amelyet egy belső o-gyűrű zár le. A gyártó mérései alapján 50%-kal jobb légáramlással rendelkezik, mint a Presta szelepek.

A CLIK szelep gyakorlatilag az összes jelenlegi Presta szelepre felszerelhető a szelepmag egyszerű cseréjével. Sőt a Dunlop és a Schrader (vagy ahogy a köznyelvben hívjuk az autó) szelepekhez is van adapter, amely a meglévő szelep tetejére csavarozható.

 vajon a schwalbe uj clik szelepe iparagi szabvany lesz 02

CLIK szelep magok a Schrader, a Dunlop és a Presta típusokhoz

Tedd fel egy kattanással a pumpát a szelepre, majd húzd le. A CLIK szelepe az egyszerűségről és a könnyű használatról szól. Állítják a Schwalbe szakemberei.

A speciális CLIK szelep a legtöbb Presta szelepes pumpával felfújtatható, de az SKS már megkezdte a speciálisan CLIK szelephez való pumpák gyártását.

clik valve visual vajon a schwalbe uj clik szelepe iparagi szabvany lesz 03

A Schwalbe CLIK szelepe az idén elnyerte a Eurobike-díjat.

A Schwalbe oldalán már megvásárolható az autó és a Dunlop szelep változat. 2 db ára 5,95 Euro (Alin még ne keresd :D)

Fotó Schwalbe