Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

A hónap megyéje: Nógrád vármegye
  Nógrád megyei kerékpártúra ajánló.
Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
prev
next

 mtf bringak turazasra 01

Jönnek a 2024-es modellek.

Tavaly mutattuk be olvasóinknak az MTF kerékpár márkát, amely tény, hogy egy multiban forgalmazott kerékpár, de már akkor megállapítottuk, hogy jól felszerelt márkás alkatrészekből összerakott kerékpárokról van szó. Mindenképp érdemes megnézni annak, aki egy jó ár/értékű kerékpárban gondolkodik.

Már megjelentek a legújabb .4-es verziók, amelyekből bemutatunk néhány túrázásra javasolt verziót.

Ha hagyományos aszfaltos túrára vágysz, vagy városban használnád, akkor a Road családot ajánljuk.

MTF Road 6.4 a klasszikus túra villanybringa

A bringa az előző modellhez képest nem sokat változott. Igazából ugyanazokat az alkatrészeket szerelték fel, mint az elődjére, csak az újabb modellt. Ami jó hír, hiszen így tudjuk, hogy semmit sem cseréltek gyengébb minőségűre, csak hogy az eladási ár kecsegtetőbb legyen.

Sőt! Ez megkapta a Bafang 410-es középmotort, amely a 400-as elődjéhez képest (ezzel szerelték a 6.3-at) nagyobb nyomatékot ad le 75 helyett 80 Nm-t, és ami izgalmas a súlyából viszont lefelé sikerült faragni. Majdnem fél kilóval lett könnyebb az elődjénél.

Férfi és női vázas modell létezik belőle. Mindenképp jó vételnek tűnik.

mtf bringak turazasra 00

Bringalap ajánlata:
Ha kicsit sportosabb kerékpárra vágysz, akkor szereld le róla a sárvédőket és a csomagtartót, valamint szerelj fel rá egy univerzálisabb nem csak aszfaltra ajánlott gumit. Hegyikerékpár ugyan nem lesz belőle, de könnyű erdei terepen simán bírni fogja.

Inkább közlekedésre néha túrázni használnád, akkor itt az MTF Tour 5.4

Ha szolidabb bringára vágysz, amivel túrázni is lehet, de főleg városi közlekedésre tervezték, akkor neked a Tour 5.4-et ajánljuk.

Ez egy alacsony átlépési magasságú vázra épített középmotoros, vázba integrált akkumulátorral ellátott villanybringa. A világítástól kezdve a lábtámaszon át a csomagtartóig mindennel fel van szerelve. Motorból egy gyengébb, 65 nm-es Bafang középmotort kapott. Ami tökéletes városi kerékpározáshoz. (Egy tókerülés simán bevállalható vele!)

mtf bringak turazasra 02

Ha a hegyekbe vágysz: MTF Hill és Mount 7.4

Fentebb említettem a hegyi kerékpározást, illetve tavaly megbeszéltük, hogy a Hill modellek 27,5 colos kerékkel, a Mount 29-essel kerül forgalomba.

Tavaly a 7-es széria volt a csúcs monti. Idén ezt a modellt a továbbfejlesztett Bafang 510-es motorral szerelik. 95 Nm nyomaték mellett a súlya csak 2,9 kg, ami nagyon jó paraméternek számít. A teleszkóp a SR Suntour XCM RLO, 100 mm-es útjával kényezteti gazdáját. 9 sebességes Shimano Alivio váltórendszert találunk rajta, (Hopp-hopp, ez tavaly még Deore felszereltségű és 10 sebességes volt!) valamint Shimano MT 210-es tárcsaféket. Bár az alkatrészek terén kicsit lejjebb vettek ez még mindig egy jó ajánlatnak tűnik. Ráadásul a bringás igazán észre sem fogja venni a különbséget hisz jól és gyorsan dolgozik a rendszer. Egy villanybringánál meg ne számítson már az a pár gramm amivel nehezebb a rendszer.

mtf bringak turazasra 03

Mi jöhet még?

A forgalmazótól kapott katalógust böngészve érdekes modellekre bukkantam. Voltak benne Shimano motorral szerelt montik Mount 11.4 típus elnevezéssel, illetve az Extreme 9.4 ami egy karbonvázas össztelós csodamasina, amit jó lenne közelebbről is megszemlélni.

mtf bringak turazasra 04

Ha érdekelnek a bringák, keres a Flybikenál és az Euronicsban.

Szponzorált tartalom