Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

fld_60_rjaA világ 134 országának több településén aludtak ki a fények szombat este a Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája elnevezésű akciója keretében, a klímavédelem és az energiatakarékosság jegyében.
A 2007-ben Ausztráliából kiindult akció mára a világ legnagyobb klímavédelmi mozgalmává nőtte ki magát. Az akció szervezője, a WWF, idén a japán katasztrófára emlékezve egy perces csenddel kezdte az elsötétedés óráját.

{reklam}

Magyarország negyedik éve vesz részt a nemzetközi éghajlatvédelmi akcióban: idén mintegy 3 ezer személy, több mint 70 település és 250-et meghaladó intézmény, vállalat jelezte részvételét a www.foldoraja.hu honlapon. Híres épületek, építmények és helyszínek is sötétségbe borultak, mint például a Lánchíd, a Parlament, a Duna korzó, a New York Palota, a Nemzeti Színház, az egri székesegyház, a kecskeméti Cifra Palota, a siófoki Víztorony és a kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyház. A ferihegyi repülőtér egyik kifutópályáját is elsötétítették.fld_60_rja2Szegeden a Szegedi Tudományegyetem szervezésében a József Attila Tanulmányi és Információs Központ volt a Föld órája kampány központi helyszíne. Ez alkalomból ide érkezett WWF klímabusza, s egy áramtermelő kerékpár segítségével bárki kipróbálhatta, mennyi energia szükséges háztartási eszközeink működtetéséhez. A fények lekapcsolása után pedig több száz, kezében gyertyát tartó résztvevő állt egymás mellé úgy, hogy tükörképük az épület üvegtetején a 60-as számot jelenítse meg.A szervezők kérésnek megfelelően sokan írták le környezetvédelemmel kapcsolatos vállalásaikat is. Volt aki arra tett ígéretet, hogy takarékoskodni fog az árammal és vízzel, a bevásárláshoz otthonról visz zacskót, s akadt olyan, aki azt határozta el, hogy szülei autója helyett ezentúl ha csak teheti, kerékpárral megy iskolába.