Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

Szentendre.kerekparutA Ferenciek terétől a Szabadság térig húzódó, új "belvárosi főutcán" tartottak biciklis bejárást kedden a Magyar Kerékpárosklub és az önkormányzati szakemberek.


A Magyar Kerékpárosklub Helyben vedd meg elnevezésű, uniós hátterű projektje keretében a főváros különböző útszakaszain tart biciklis bejárásokat. Ezek célja a vásárlási célú utazások kerékpáros és gyalogos formájának népszerűsítése mellett az, hogy a közlekedési infrastruktúrát tervező szakemberek testközelből tapasztalhassák meg a kerékpáros közlekedés nehézségeit.

{reklam}

"Nem annyira a konkrét javaslatok megvalósulására koncentrálunk, mint inkább arra, hogy a tervező szakemberek építsék be munkájukba a bejárások során megtapasztalt szempontokat. Erre nagy szükség van, hiszen az utóbbi évtizedekben a közlekedési tervezésnél egyértelműen az autósok érdekei kerültek előtérbe" - fogalmazott a Magyar Kerékpárosklub projektvezetője.

A keddi bejáráson részt vettek a belváros-lipótvárosi önkormányzat és a fővárosi önkormányzat főépítészi irodájának képviselői, valamint két tervező cég munkatársai is.

A kerékpárosklub márciusban az Újlipótvárosban tartott hasonló bejárást, és a Helyben vedd meg projekt hátralévő két évében további budapesti helyszínek is sorra kerülnek majd, amelyek közt a tervek szerint szerepelhet Zugló és Újbuda - mondta Wolf Péter.

A Helyben vedd meg az Active Access elnevezésű európai uniós program keretébe illeszkedik. A projektet egy 15 tagú konzorcium valósítja meg, amelynek tagjai egyetemek, kutató- és egészségügyi intézetek, települési és megyei önkormányzatok és civil szervezetek Európa 12 országából. A program fő célja az emberek egészségének javítása és a helyi gazdaság fellendítése az aktív közlekedési módok (gyaloglás és kerékpározás) népszerűsítésével és a rövid távú utazások előnyben részesítésével - olvasható a Magyar Kerékpárosklub honlapján.