Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

VillamosTesztjelleggel két busz- és villamosjáraton, valamint a 77-es trolin is lehetővé tette a kerékpárok szállítását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A társaság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a trolivonal mellett az 59-es és 59A villamoson, a 65-ös és a 165-ös buszon is lehet hétfőtől kerékpárt szállítani. Az egy évig tartó tesztüzem során az említett járatokon biztosítják a kerékpár-szállítási lehetőséget, amelyet az utasok egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, vagy kerékpárbérlettel vehetnek igénybe.

Az autóbuszokon és trolibuszokon járművenként legfeljebb két kerékpár szállítható az arra kijelölt helyen, míg a villamosokon kocsinként legfeljebb egy kerékpárt lehet szállítani. A villamosokon a kerékpárokat rögzíteni kell, erre a célra a járművek utasterében tépőzárakat szereltek fel. A BKK hangsúlyozta, hogy a 65-ös és 165-ös autóbuszon, valamint a 77-es trolibuszon elsőajtós felszállási rend van érvényben, így a kerékpárosnak felszállás előtt, a megállóban az első ajtónál kell jegyét vagy bérletét bemutatnia a járművezetőnek, majd a hátsó ajtón kell felszállnia kerékpárjával együtt. A villamoson olyan kerékpár nem szállítható, amelyet a tépőzárral nem lehet rögzíteni.

Forrás: MTI

Fotó: MTI