Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

 halad uj bubi rendszerbe allitasa 02

 Márciustól tesztelik az új Bubi kerékpárokat

Az új Bubi bringák (1200 darab) készre szerelése a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. üzemében történik. 100 új kerékpárt már összeszereltek, ezekben a hetekben pedig további 400 kerékpár készül el Csepelen.

Mi az, ami új lesz az almazöld kerékpárokon?

A defekttűrő, fújt gumikkal felszerelt új bringákkal könnyebben és gyorsabban lehet haladni, az egyszerűbb használatot "okoslakat" biztosítja. Új bicajhoz új applikáció jár, amelynek segítségével egyszerűbben és gyorsabban lehet majd regisztrálni és felvenni a MOL Bubi bringákat, sőt egy teljesen új weboldal is készül.

halad uj bubi rendszerbe allitasa 01

Mikorra lesz mindenki számára is hozzáférhető az új BuBi?

2021. március 1-től a megújuló közbringa szolgáltatást a közbeszerzésen nyertes Csepel Zrt. teszteli a gyűjtőállomásokon, hogy megbizonyosodjanak arról, hibátlanul működik-e például az adatkommunikáció, azaz a kerékpár-felvétel és leadás.

Március 17-től várhatóan megkezdődnek a vállalkozói folyamattesztelések, itt már nemcsak a bérlést, de a regisztrációt, a fizetést és az ehhez kapcsolódó folyamatokat is ellenőrzik.

Várhatóan: március 23-tól, a sikeres Vállalkozó tesztek után kapja meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), és kezdődhet a Megrendelő oldali tesz, ahol a BKK Zrt. kollégái győződnek meg a rendszer üzemképességéről. Ekkor már az ügyfélszolgálati folyamatokat is vizsgáljuk.

halad uj bubi rendszerbe allitasa 02

Ha minden rendben működik, illetve a tesztek során észlelt esetleges hibákat kijavították, várhatóan még tavasszal elindul a próbaüzemi tesztelés. Ennek a célja, hogy a valóshoz hasonló terhelés alá vessék a rendszert, és a hibátlan működés kritériumait megteremtsék. Ez az egyik végső feltétele az éles indulásnak.

A próbaüzem végére már 800 kerékpár várja az üzembe helyezést, további 400 kerékpárt az éles üzem indulását követő négy héten belül állítanak üzembe.

A BKK közleménye nyomán

Fotó: BKK