Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 cms nys 7289

Az egy milliomodik felhasználó éves bérletet kapott a BKK-tól

A napokban gondolkodtam el azon, hogy az új BUBI kerékpárokat lényegesen többször látom közlekedni, mint a régieket. Ezt a BKK sajtóközleményében igazolta is a napokban:

Október közepén egymilliomodik alkalommal utaztak a Budapesten közismert és népszerű almazöld kerékpárokkal. A Bubi ezzel elért egy újabb szimbolikus eredményt, amely ismételten azt bizonyítja, hogy a fővárosi közlekedés szerves részévé vált a megújult közbringarendszer. Diószegi Ágnes, a BKK Ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese, és Borsi Dávid, a társaság kommunikációs vezetője és szóvivője az egymilliomodik utazást kezdeményező ügyfelet éves Bubi bérlettel köszöntötte.

cms molbubi egymillio utazas

Szerencsére nem ez az egyetlen mutató, amely a nemzetközi viszonylatban is kimagaslóan teljesítő Bubi töretlen népszerűségét bizonyítja. A tavasszal újjászületett szolgáltatás egymás után szállította a rekorderedményeket: júliusban és augusztusban is 226 ezerszer, szeptemberben pedig összesen 240 ezerszer használták a szolgáltatást. Az első őszi hónapban a közbringaszolgáltatás 2014-es indulása óta új abszolút rekord született: elérte a napi 10 ezres utazásszámot. Emellett a tanítási időszak első két hetében az átlag napi utazások száma 8696 volt. A nemzetközi sztenderdek alapján a sikeres közbringa-szolgáltatásoknál egy kerékpárral átlagosan 4-8-szor utaznak egy nap. A Bubi a rekordnak számító napi tízezer utazással 8 utazás per kerékpár per nap értéket mutat, ami kimagaslónak számít.

Az óriási igénybevétel egyúttal a kerékpárok karbantartását is aktuálissá teszi, amelyre az elkövetkező hónapokban kerülhet sor. A BKK számára fontos, hogy a nagyobb terhelésnek kitett eszközök továbbra is megfelelő színvonalon szolgálják a fővárosban közlekedőket. Azaz folytatódjon a MOL Bubi sikersorozata.

cms molbubi 3 negyedev

Versenyképes városi közlekedési mód lett a biciklizés

Nemcsak a Bubi, hanem általában a kerékpározás is egyre népszerűbbé válik. A város 4 pontján – a Bem rakparton, az Árpád hídon, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton – kihelyezett műszeres kerékpárszámlálók szerint júliusban 360 ezerszer, augusztusban 277 ezerszer, szeptemberben pedig több mint 283 ezerszer bicikliztek ezeken a pontokon. Ez utóbbi 27%-os emelkedést jelent a járvány előtti azonos időszakhoz – tehát 2019 szeptemberéhez - képest. Szeptemberben naponta átlagosan 9464-en, augusztusban 8950-en, júliusban 10031-en bicikliztek a mért szakaszokon.

A BKK folyamatosan publikálja a kerékpározással kapcsolatos legfrissebb forgalmi adatokat és egyéb hasznos információkat, amelyek már most is elérhetők a társaság honlapján.