Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
A hónap megyéje: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
  Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kerékpártúra ajánló.
Csalomjai pusztatemplom kerékpártúra
  Egy kellemes, fél napos kerékpártúra az Ipoly völgyében.
Shimano Cues tartós teszt 2. rész
  Tapasztalataim 2500 km után.
Hármas határ kerékpártúra
  3 ország, 11 kastély, 3 túra nap.
prev
next

 az elkovetkezo napokban keruljetek a duna parti telepulesekhez vezeto erdeszeti aszfalt utakat

A Pilisi Parkerdő is bekapcsolódott az árvízvédelembe.

Hétfőn landolt a szerkesztőségünkben a Pilisi Parkerdő Zrt. közleménye, amelyben tudatják olvasóinkkal is hogy a Pilisi Parkerdő szakemberei is bekapcsolódtak az árvízvédelmi munkálatokba.

A közutak lezárása esetén erdészeti útjait az árvíz miatt elzárt települések vészhelyzeti ellátását biztosító járműveknek járhatóvá teszi. A 2013-as nagy árvíz tapasztalatai alapján a Pilismarótot a Két-Bükkfa-nyereggel (Esztergom-Dobogókő- Pilisszentkereszt elágazás) összekötő erdészeti úton a kerékpárosbarát sorompókat szükség szerint kinyitja, valamint irányjelző táblákat helyez ki a vészhelyzetben szolgálatot teljesítő járműveknek.

az elkovetkezo napokban keruljetek a duna parti telepulesekhez vezeto erdeszeti aszfalt utakat 01

A várható forgalomnövekedés miatt az erdőgazdaság arra kéri a gyalogos és a kerékpáros erdőlátogatókat, hogy a veszélyhelyzet idején kerüljék el az útszakaszt.

Közölték: szükség esetén a parkerdő készen áll további erdészeti utak megnyitására is, valamint a hét közepéig lezárul a társaság teljes, árvízi védekezésre fordítható képességének felmérése.

A turistáktól fokozott figyelmet kérnek az erdészek: lehetőség szerint kerüljék el a vízpartok közelében található erdőket, és legyenek tekintettel a vészhelyzetben segítséget nyújtó, erdőben közlekedő gépjárművekre.

Fotó: Pilisi Parkerdő Zrt.