Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 a corratec gyarat nyit romaniaban

A csúcskategóriás, egyedi gyártású kerékpárok gyártása Németországban marad.

A német Corratec kerékpárgyártó már évek óta keresett újabb gyártási helyszínt Európában. Korábban elsősorban Németországra, és Ausztriára fókuszáltak, de nem jártak sikerrel. Nemrég a romániai Temesvár határában találtak egy megfelelő telephelyet.

"Hetek és hónapok óta tapasztaljuk, hogy mit jelent, ha nem rendelkezünk 100%-os kontrollal a saját termelésünk felett" – nyilatkozta Konrad Irlbacher, a Corratec alapítója és vezérigazgatója. "Ahhoz, hogy visszanyerjük az ellenőrzést az e-kerékpárjaink és (hagyományos) kerékpárjaink gyártása felett, az összeszerelésnek ismét Európában kell történnie".

Az új üzem kb. évi 300 000 kerékpárt fog tudni gyártani.

"Csak a szállítási útvonalak lerövidítésével mintegy 700 tonna CO2-t tudunk megtakarítani. -mondta a vezető. - A telepített napelemek biztosítják majd a szükséges villamos energiát, ami lehetővé teszi, hogy környezetbarát módon állítsuk elő a kerékpárokat."

Jelenleg az új gyárban az összeszerelő sorok és a gyártógépek telepítése és tesztelése folyik. Az első összeszerelésre a tervek szerint már 2022 februárjában sor kerülhet. Az új üzem kb. évi 300 000 kerékpárt fog tudni gyártani. A Corratec arra számít, hogy a következő 24 hónapban mintegy 300 munkahelyet teremt. A jelenlegi üzleti terv szerint ez a szám legalább 400, legfeljebb 600 alkalmazottra nőhet.

Forrás: bike-eu.com