Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

 ujabb buszjaratokon lehet kerekpart szallitani budapesten

Március közepétől a 91-es és 291-es buszokon is lehet biciklit szállítani.

Tovább bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: március közepétől a 91-es és 291-es buszokon is lehet biciklit szállítani. Egy járművön legfeljebb egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

A Normafa és a Svábhegy után újabb hegyvidéki járatokon vezeti be a Budapesti Közlekedési Központ a kerékpárszállítási lehetőséget: március 12-től, szombattól a Rózsadombot is értintő 91-es és 291-es buszokra is fel lehet szállni biciklivel.

 ujabb buszjaratokon lehet kerekpart szallitani budapesten

Egy buszon egyszerre egy bicikli szállítható, amelyet az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékes számára fenntartott területtel, ezért a BKK azt kéri a kerékpárt szállító utasoktól, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet. A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Kerékpárszállítás a BKK járatain

Népszerűvé vált a kerékpárszállítás a BKK járatain: a fogaskerekűn, a HÉV-en, több autóbuszon, a Tatra villamosokon, valamint a D14-es hajójáraton is igénybe vehetik az utasok.

A kerékpárszállításról bővebben ITT lehet tájékozódni

Egyes bérlettípusok mellé kerékpárbérlet is váltható a pénztárakban és a BKK-automatákból.

Forrás: BKK

Fotó: BKK