Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

wheel 3270050 1280

A BKK közleménye

Nyár végén újabb csúcsok születtek a városi kerékpározás utazásszámaiban Budapesten. Augusztusban kiugró kerékpáros forgalmat mértek a számlálók, és a Bubival is rekord számú utazás történt.

Folytatódik a korábbi pozitív tendencia a budapesti kerékpáros közlekedésben: nyár végén is egyre többen és többször ültek biciklire. Augusztusban 144.632 (napi szinten átlagosan 4.666) áthaladást regisztráltak a Bem téren, ami az eddigi legnagyobb augusztusi érték a mérések 2017-es kezdete óta. A mostani adat 7 százalékos növekedés a tavaly augusztusihoz és 15 százalékos javulás a 2019-es, járvány előtti évhez képest.

A Bubi sikerei is népszerűsítik a fővárosi kerékpárhasználatot

A kerékpározás folyamatosan javuló számaiban a Bubi népszerűségének is komoly szerepe van. A nyár végére a közbringa-használók is rekordot döntöttek: augusztus 31-én 14.104 regisztrált utazás történt, emellett az utolsó nyári hónapban több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe az ügyfelek a szolgáltatást. Ez az idei évben a második legmagasabb havi érték a júniusi, 366 ezer utazást követően.

Az adatok is azt bizonyítják, hogy egyre többen, egyre többször választják a Bubit. A megújult szolgáltatás elindulása (2021 május) óta már több mint 3 milliószor utaztak a közbringa-szolgáltatás kerékpárjaival.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy 2030-ra bárki bármikor választhassa a kerékpározást közlekedési módként Budapesten is.

 Forrás: BKK