Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 A hónap megyéje: Fejér vármegye
  Fejér megyei kerékpártúra ajánló.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
Etyek – Nadap kerékpáros körtúra
  Azaz: Hogyan lehet egy 77 km-es túrát 160 km-es úttal teljesíteni?
prev
next

 kozos kerekparozassal avattak fel barcs legujabb turisztikai attrakciojat 01

 A régi sótároló épületéből felújított mobilitási központot...

Sikeresen lezajlott múlt pénteken a „Dráva menti ipari központok virtuális összekapcsolása Magyarország és Horvátország között (VICINaD)” elnevezésű projekthez kapcsolódó zárókonferencia, valamint az interaktív látogatóközpontnak is helyet adó többfunkciós mobilitási központ ünnepélyes átadója a barcsi Dráva parton.

Március 24-én először egy sajtótájékoztató tartottak a projekt kapcsán a polgármesteri irodában, ahol többek között Barcs Város Polgármestere, valamint a horvát partner, Belišće alpolgármestere is nyilatkozott. A magyar és horvát előadók, valamint vendégek részvételével lezajlott délelőtti konferencia után egy közös ebéden erősítették tovább a határon átnyúló kapcsolatokat.

kozos kerekparozassal avattak fel barcs legujabb turisztikai attrakciojat 01

A kellemes tavaszi időjárás kedvezett a délutáni szabadtéri eseménynek, az ünnepélyes épületátadónak. Koós Csaba Tibor polgármester és Novák Katalin köztársasági elnök a köszöntők és a kulturális műsor után együtt avatták fel Barcs legújabb turisztikai attrakcióját, a régi sótároló épületéből felújított mobilitási központot. A pénteki program fénypontja a közös kerékpározás volt, melynek során a magyar vendégek mellett nemcsak a horvát küldöttség és a barcsi polgármester, de még Novák Katalin is biciklire pattant, hogy az átadó helyszínétől közösen elguruljanak a határig, és vissza.

A szervezők és a tisztviselők remélik, hogy a többfunkciós mobilitási központ minőségi turisztikai élményék helyszíneként fog szolgálni a jövőben.

A cikk az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program által támogatott „VICINaD – Virtual re-connection of industrial nodes along the Drava between Hungary and Croatia” (HUHR/1901/2.1.2/0120) című projekt keretében készült. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapon keresztül az Európai Unió támogatásával valósul meg.

További információ:
Barcs Város Önkormányzata
7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46.
06 82/565-960

A jelen írás az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. Tartalma kizárólag a Barcs Város Önkormányzata felelősségi körébe tartozik. Az itt megtalálható anyagok nem tekinthetők olyanoknak, mint amelyek az Európai Unió és / vagy a HU-HR Interreg Program Irányító Hatóságának hivatalos állásfoglalását tükrözik.