Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

A hónap megyéje: Nógrád vármegye
  Nógrád megyei kerékpártúra ajánló.
Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
prev
next

buban szekesfehervarig 01

(Reméljük) Biztonságosabbá válik a BuBa!

A Budapest - Balaton kerékpáros útvonalon az átadás után Kajászón a polgármester közbenjárására fekvőrendőröket alakítottak ki. Ennek oka teljesen jó szándékú volt. Azt szerették volna elérni, hogy a kerékpárosok az erősen lejtő úton ne érkezzenek túl nagy sebességgel a főútra, amely előtt, ha nem tudnak megállni, komoly baj lehet. A fekvőrendőröket szép sárgára pingálták, illetve kiraktak egy, -ha jól emlékszem- 10 km/h sebesség korlátozó táblát.

Nos az ötlet nem vált be. A sebesség korlátozó táblát a bringások nem tartották be, a fekvőrendőrök pedig túl meredekre sikerültek. Ez pedig egyenes útként vezetett a katasztrófához, akarom mondani a balesetekhez. Az ügy megoldását tavaly óta ígérik és úgy tűnik hamarosan és remélhetőleg véglegesen megoldódik.

A tegnapi napon ugyanis Kajászó facebook oldalán a település polgármestere az alábbi bejelentést tette:

"Ezúton tájékoztatok minden érintettet és úthasználót, hogy folyamatos egyeztetések és többoldalú tárgyalások után megkezdődik a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal Kajászót érintő szakaszainak a biztonságosabbá tétele, a baleseti gócpontok felszámolása.

A munkálatok ideje alatt, várhatóan június 5. napjától június 11-ig teljes útzárra kell számítani, a kellemetlenségek minimalizálása érdekében az alternatív útvonalak kitáblázása már e hét pénteken megtörténik.

A csatolt képeken a lezárásokat piros, míg a kerülőutakat sárga színnel jelöltük.

eltavolitjak a fekvorendoroket kajaszon

A Tordas irányába vezető út esetén a temető felé, Pázmánd irányába pedig a Köztársaság utat érintve lehet kerülni. A kajászói gazdák segítségével ma ismét leellenőriztük, mindkét út közlekedésre alkalmas földút.

Hogy stílszerű legyek, rögös út és nehéz időszak áll mögöttünk! (...)

Tekintettel a munkálatok kiemelt prioritást élvező fontosságára, a lezárások idejére tisztelettel kérjük mindenki türelmét és megértését!"

Sajnos a fenti térképvázlat nem túl jó sikerült, de nem gondolom, hogy ez bárkinek is gondot okoz, ha jól ki lesz táblázva. Ráadásul csak egy hétig tart az egész herce-hurca. Itt jegyezném meg, hogy saját tapasztalataim alapján BuBa-n rengeteg személy autó jár, ha nem tesznek valamit az illetékesek, akkor komoly bajok lehetnek. Hátszelet mindenkinek!