Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb 27-es lista.
Cateye AMPP lámpacsalád
  2020-ban debütált a Cateye AMPP lámpacsaláddal a felhasználó jól járt, hiszen a fényerősség/ár összehasonlításban a régebbi szériától olcsóbb lett.
Mátrai panoráma túra
  A kedvenc körtúrám a Mátrában
Lazer Coyote bukósisak tartós teszt
  Hét hónap tapasztalatai
Menetpróba: Bulls Lacuba Evo 5F
  Agyváltós PEDELEC próbálgatás
prev
next

Szerviz01

7tipp, hogy kiűzd a nyikorgó, csattogó hangokat a bringádból, amelyek a kerékpártúra alatt megőrjíthetnek.

  1. Fémes nyikkanás minden egyes pedálcsapásnál. Valószínűleg a pedál a bűnös. Vedd le, szedd szét, kend meg, tedd vissza.
  2. A nyekergés is a pedálból jön, ha minden hajtásnál hallod. Nézd meg azért a cipőd patentszemét is, hátha laza, és fújj egy kis olajat a cipő és a patent közé. Töröld le a felesleget, vagy belépés helyett lecsúszik a lábad a pedálról.
  3. A ciripelés a száraz láncból jön. Egy kis kenés rá férne
  4. A kattogó láncban van egy feszes szem. Szállj le, és lassan tekerd hátra a hajókart. A szoros szem a váltónál ugrani fog. Lazíts rajta egyik oldalon, és kend is meg.
  5. Recsegés a stucniből, kormányból, nyeregcsőből: húzd meg a stucni rögzítő csavarjait a villaszárnál és a kormánynál egyaránt. Az ék csavarját ne húzd meg, csak ha kotyog a kormánycsapágyad. Ha még mindig hallod, tegyél leheletnyi zsírt a kormány és a stucni közé. Nyeregszárnál megnézheted a nyereg felfogatását, de valószínű csak egy kis zsírt hiányol. Mielőtt beteszed kend be s nyeregcső elejét zsírral.
  6. A folyamatos zörgés a kulacstartódból, pumpatartóból, egyéb szerelvényből jön. Menet közben próbáld megfogdosni a gyanús alkatrészeket, és ha megvan a bűnös, akkor húzz a tartócsavarján.
  7. A csörgések feltehetően a nyeregtáskából érkeznek. Egy rongyot tegyél a szerszámok közé.