Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

giant071Giant bringa újra goldolva.

Ez a mostani bejegyzés csak ezért született meg, mert nagyon kedves számomra az elkészült bringa. És csak nagyon rövid, inkább képes beszámolót tervezek. Persze a vas a régi, eredeti állapotában is kedves volt, de csak a rajta lévő Shimano DX szett miatt, ami ráépült anno a GT Outpost viharvert vázára. Aztán tényleg csak egy vas maradt, ami sokáig rakosgattam egyik sarokból a másikba, míg végre eldöntöttem, hogy egy nagyon egyszerű, nagyon csajos single speed lesz belő. A váz mérete ehhez adta magát, a monti jellege meg annyira nem.

Innen indult a pink története: 

hpim0034

Ekkor még Giant Terrago volt, nagyon szép DX-szel 

Mivel nagyjából egy időben készült a Novy-val, a rendezó elv is hasonló volt. Olcsón jót, elfogadható esztétikummal.Ebből adódóan nem akartam bele egyenes, vagy bármilyen más villát, kormányt, stucnit, úgy döntöttem a váz ebben a formában marad. 622-es kerekeket terveztem belerakni, és országúti fékeket, így a vázról minden sallangnak menni kellett. A flex áldozatának estek a féktüskék, bovden visszatartók, az alsó csövön pedig be lettek hegesztve a kulacstartó csavarok furatai. Ezen kívül még a kormányból lett visszavágva pár cm. Az előcsiszolás után mehetett szépülni a festőműhelybe. Matricát erre sem akartam, csak egy Giant feliratot és a nyaktáblát.

És már raktam is össze:

 giant020

 Ki kellet vinnem a fényre, hogy lássam...

giant057A hátsó rész

giant074Az eleje

Mint az elején már írtam, a kivitelezés során fontos volt hogy ne legyen sok a vége, így került rá használt cucc is, de a döntő többség az új. Maradt kormány, kormányszár, a Tioga kormánycsapágy, nyeregcső. A Shimano Exage fékek újszerűek, Promax fékkarokkal működnek, A Shimano lánctányér is újszerű, a karok polírozva. Új Shimano lánc, 622-es Altrix Warrior felnik, rozsdamentes fekete küllők, Joytech agyak, Wellgo pedálok, DDK nyereg.

giant053

Kész

Nagyjából ennyi lett volna a kicsi pink/szürke GIANT.

Ja, meg ez a link, Debrecen utcáiról, ahol új életét éli.

Hamarosan újabb jelenés. De addig is tartsátok szem előtt az örök igazságot:

"A szél az mindig szemből fúj!"