Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

velodrom4Múltidézés régi járművekkel a padláson megbújó régi ruhákban: kerékpárok, motorok és autók találkoznak a több mint 100 éves Velodrom Millenáris betonján 2011. szeptember 17-én, szombaton.




Szeptember 17-én a Velodrom Millenárison testközelből győződhetünk meg a múlt századi kerékpár-, motor- és autógyártás műszaki bravúrjairól. A nézők véleményére is számítanak az ötletgazdák: lesz közönségszavazás, többféle szempont alapján lehet majd megjelölni a lehetséges kategória győzteseket.velodrom2
Több mint 130 jármű látható az eseményen. Külföldről is nagy az érdeklődés, Svájcból, Ausztriából, Németországból, Szlovákiából és Csehországból is jönnek részvevők.



A szervezők egyik fő célja az időutazás, az 1900-as évek hangulatának megteremtése a 70-es évekig bezárólag, ezért nem csak a részvevőktől elvárás a korabeli ruházat, hanem a látogatókat is rá szeretnék venni arra, hogy járuljanak hozzá a korabeli atmoszféra megteremtéséhez. Áprilisban már volt egy kosztümös főpróba és briliánsra sikerült: szinte minden néző, újságíró eleget tett a kérésnek és magára öltötte a múltat. A tanácstalan, ám kíváncsi érdeklődők ötleteket is kaphatnak, csak kattintsanak a rendezvény oldalára.


Velodrom Millenáris… mi is az?

velodrom

Ez bizony Pesten van: Zuglóban, a Budapesti Olimpiai Központ területén egy 45°-os döntésű bringapálya (1146 Budapest, Szabó József utca 3.). Kevesen ismerik, pedig nem újdonság, sőt a létesítmény több mint 100 éves. A kerékpárversenyekhez épült pályán főleg háború előtti, kis súlyú, sportos autókkal, motorokkal és 50-es, 60-as évekbeli klasszikusokkal mutatkoznak be hazai és külföldről érkező tulajdonosok.

Fényképízelítő az áprilisi próbáról:

A várható program:

Nyitva tartás: 10.00-20.00

velodrom3A futamok összeállítása:
• Háború előtti autók motorok, versenyautók, versenymotorok
• Háború utáni autók motorok, versenyautók, versenymotorok 1960-ig bezárólag
• Oldtimer kerékpárok bemutatója
• Motorvezetéses kerékpárversenyzés, a „stéher” bemutatása demo futammal
• 1960 előtt tervezett, de a 70-es években még gyártott autók, motorok
• 1960 utáni versenyautók és versenymotorok (rendezői meghívás és válogatás alapján)

Egyszerre legfeljebb 6 jármű lehet a pályán. Az idő stílszerű múlatásáról a terényi Orsósmagnó Múzeum alapítója, Nagy Vilmos gondoskodik.

Belépő:

16 év alatt ingyenes (diák- vagy személyi igazolvány mindenkinél legyen), felnőtt (nosztalgikus öltözékben) 1000 Ft, felnőtt (napjaink öltözékében) 2500 Ft. További információ a rendezvény honlapján!

Forrás: metropol.hu