Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Vadászat!
Mikor korlátozzák erdeink látogatását a vadászat miatt?
A hónap megyéje: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
  Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kerékpártúra ajánló.
Csalomjai pusztatemplom kerékpártúra
  Egy kellemes, fél napos kerékpártúra az Ipoly völgyében.
Shimano Cues tartós teszt 2. rész
  Tapasztalataim 2500 km után.
Hármas határ kerékpártúra
  3 ország, 11 kastély, 3 túra nap.
prev
next

 a pirelli bemutatta az fsc tanusitvannyal rendelkezo termeszetes gumibol keszult kerekpar kopenyeit 01

A Lidl-Trek World Tour-csapata a Tour de France-on is használni fogja.

A Pirelli Cycling bejelentette, hogy a P Zero Race TLR RS gumiabroncsaiban a Forest Stewardship Council (FSC) természetes gumit használja. Ezzel az első kerékpármárka lett a világon, amely bevezeti ezt a globális szabványt, amely tanúsítja, hogy az anyag környezeti, társadalmi és gazdasági normák szerint kezelt erdőkből származik.

 a pirelli bemutatta az fsc tanusitvannyal rendelkezo termeszetes gumibol keszult kerekpar kopenyeit 01

Keresd a Pirelli gumin az FSC jelölést.

A Lidl-Trek World Tour-csapata az év eleje óta koptatja a P Zero Race TLR RS prototípusait, és a hétvégén kezdődő Tour de France-on is használni fogja. A gumiabroncsok, amelyek világszerte kaphatók és a Pirellil Milánó-Bollate-i üzemében készülnek. A gumi alapanyaga a biodiverzitás megőrzése érdekében kezelt ültetvényekről származik, és a helyi közösségek és munkások javát szolgálja.

"Az FSC tanúsítvánnyal rendelkező természetes gumi egyre szélesebb körű felhasználása termékeinkben összhangban áll a Pirelli természet és a biológiai sokféleség iránti figyelmével, valamint azzal az akarattal, hogy segítsük a lakosságot és a munkásokat azokon a területeken, ahonnan a természetes gumi származik" - mondta Piero Misani, a Pirelli műszaki vezetője. "A környezetvédelmi és társadalmi elkötelezettség a nagy teljesítményre való törekvéssel párosul, amely nem ismer kompromisszumot a biztonság terén, hogy megfeleljen a profi kerékpárosok és a legigényesebb amatőrök elvárásainak."

A világon az első FSC tanúsítvánnyal rendelkező természetes gumiabroncs a Pirelli P Zero volt. A BMW X5 Plug-in Hybrid számára készült 2021-ben. Két évvel később a Pirelli bemutatta a Forma-1-es versenyautókra szánt FSC-tanúsított természetes gumiabroncs-kínálatát. Ma már minden Forma-1-es Pirelli gumi FSC minősítésű természetes gumit tartalmaz.

„A környezettudatosságot ki lehet és ki is kell egészíteni a biztonsággal és a csúcsteljesítmény szintjével." – szögezte le Piero Misani