Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

Apa_s_fia_a_bringnIdén 6. alkalommal bringáznak Falusi Mariannal és Fáy Miklóssal az agysérülteket támogatók Móron!

Május 26-án, 6. alkalommal rendezik meg Móron a MÓRI KARIKA jótékonysági kerékpáros túrát, amelynek egyik célja a Cortex - Agysérültekért Alapítvány (Alapítvány az Agysérültek Rehabilitációjáért) segítése. Az alapítvány többnyire nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek (daganatos vagy pl. balesetben, agyvérzésben megsérült betegek) utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja, akik sérülésükből fizikailag felépülve krónikus pszichés tünetekben és pszicho-szociális problémákban szenvednek.

A másik cél a móri 1739-ben felállított Szent Sebestyén- szobor és az 1844-ben felállított Szent Flórián- szobor felújításának támogatása.

Mariann_s_Mikls

Falusi Mariann a Pa-Dö-Dő nagyszerű énekesnője, aki jelenleg a Megasztár zsűritagja és Fáy Miklós zene-és filmkritikus ismét részt vesz a túrán. A szép környezetben szívesen kerekeznek, mert ezzel két karitatív cél is megvalósul: beteg embereken segítenek, miközben Mór város kulturális életének fejlődéséhez is hozzájárulnak.

A rendezvény lokálpatrióta érzelmektől vezérelve 2007-ben startolt. Dr. Orosz Zsolt móri születésű orvos, barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította.

A résztvevők három táv között választhatnak: hosszú táv: 110 km., középtáv: 50 km., rövidtáv: 25 km.

Miután a MÓRI KARIKA nem éles verseny, hanem egy jótékonysági teljesítménytúra, lényeg a szintidőn belüli teljesítés, de legalább az örömteli karikázás! A legjobbak 2012-ben is – mindhárom távon - Mór város polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a Vándorkupákat.

A szervezők bíznak abban, hogy ismét sok embernek lesz kedve kerékpárra pattanni és élvezni a Vértes és a Bakony közötti tekerést, hogy az 1500,-Ft-os nevezési díjakból minél több pénz gyűljön össze az agysérültek, valamint Szent Sebestyén és Szent Flórián- szobrok felújításának javára.

rajt_2

A rajt május 26-án Mórón a Láncos-kastély előtti téren 9.45-kor lesz.

Az érdeklődők bővebb tájékoztatást a www.mori-karika.hu oldalon találnak.