Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

GerecseMaratonJúlius derekra a hatodik eseményéhez érkezett a Mountainbike Challenge versenysorozat, amely szombaton az első alkalommal megrendezésre kerülő Gerecse Maratonnal folytatódik.

Gyenesdiás, Szentendre, Várgesztes, Vértesboglár, Erdőbénye: igazán szép helyeken fordult meg idáig a Challenge mezőnye. A soron következő helyszín viszont még érdekesebb lehet a mountain bike kedvelői számára, hiszen a Gerecse hegység ez idáig ismeretlen területére vezeti el a bringásokat, ugyanis ezen a területen korábban nem rendeztek maraton versenyt.

A Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub a sorozat keretein belül már szervezett egy viadalt, mégpedig a Vértes Maratont, ahol több mint 300-an álltak rajthoz. A szervezők a sikeren felbuzdulva hívták életre és rendezik meg július 21-én a Gerecse Maratont.

A verseny központja a Komárom-Esztergom megyei Tarján község mellett található Német Nemzetiségi Tábor lesz, amely könnyedén megközelíthető Tatabánya felől, ahonnan az Óváros irányából Esztergom felé haladva, mintegy öt kilométerre találjuk a helyszínt.

A programban szerepel gyerek- és családi verseny, ami minden lurkó számára leküzdhető akadályokat tartogat, ennek távja 10 kilométer. Az idősebb gyerekek és a felnőttek viszont már két hosszabb táv közül választhatnak. A középtáv egy 26 kilométeres körből áll, ami murvás és erdei részeket is tartalmaz, ez bárki számára teljesíthető. A hosszabbik táv a felkészültebb bringásokat szólítja meg: komoly szintkülönbséggel és élvezetes lejtőkkel kecsegtet, ennek távja 63 kilométer. De hogy a legkisebbek se maradjanak program nélkül, a tábor területén kijelölt pályán ovis verseny is megrendezésre kerül.

GerecseMszintrajz

Lesz a 65 km-en néhány pukli az útvonalon.

Ahogy a TKTK versenyein megszokhattuk, ismét lesz gulyás, torta és sütemények minden mennyiségben, amellyel a maratont követően vendégelik meg a résztvevőket.

Előnevezésre egészen péntek estig van lehetőség. Elég csak a nevezési szándékot leadni a hegyibringa.hu oldalán található nevezési felületen, a részvételi díjat a helyszínen is fizethetik az indulni vágyók. Persze a szervezők a verseny napján helyszíni nevezésre is biztosítanak lehetőséget, amelyre 8:30 és 10:00 óra között lesz mód.

További információk a www.mountainbikechallenge.hu/gerecse-maraton oldalon, a közösség pedig a www.facebook.com/gerecsemaraton címen található.