Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

TV201206Idén újra megszervezik az Amiért a harang szól - Nándorfehérvár 1456 című hagyományőrző programot július 20-án Budapesten.

Ennek része a Schulek Ágoston Kerékpáros Zarándoklat - közölték a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon.

A Hősök terén július 20-án, vasárnap délelőtt hagyományőrző együttesek műsorával, koszorúzással indul a program, majd innen indul el a kerékpártúra, amelynek résztvevői Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány útvonalon érik el Visegrádot. Az ottani megemlékezések után Pilisszentlászlón keresztül, Budakalászon át tér vissza a csoport Budapestre.

Délutántól a hagyományőrzők műsora mellett koncerteket hallgathat meg a közönség a kerékpárosok megérkezéséig. A programot este a Historica együttes előadása zárja.

"A Dunakanyar szépségeinek bemutatása és a túrakerékpározás népszerűsítése mellett a Hunyadiaknak, Kapisztrán Szent Jánosnak és a keresztény Európa hőseinek kívánunk emléket állítani, valamint felhívni a magyarok figyelmét a Nándorfehérvári diadal jelentőségére" - emelte ki Janek György, a szervezőbizottság elnöke.

A Schulek Ágostonnak ajánlott program emléket állít a magyar sportmozgalom kiemelkedő alakjának, a Civil Összefogás Fórum alapító tagjának is, aki eszmei támogatója és résztvevője volt a korábbi években a mozgalomnak - emelte ki Bencze Izabella, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kurátora.

A rendezvény nyitó ünnepségén és a nap folyamán zajló megemlékezéseken közreműködik a Reneszánsz Hölgyek Társasága, az Operaházy Borlovagok együttes, az Aranykard Hagyományőrző Egyesület, az Ars Musica Kamarakórus Esztergom és a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat is.

Forrás: MTI