Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 bukkmaraton

Február elsejével elindult a nevezés a 2021-es versenyre.

2021-es év új mérföldkő lesz a Bükk Hegyikerékpár Maraton résztvevőinek életében. Az eddig megszokott felsőtárkányi rajt/cél területet felejtsd el! Hazánk legöregebb MTB maratonja ugyanis az eddig megszokott környezetből elköltözik Bélapátfalvára a festői Bélkő-hegy lábaihoz.

belko telen

Nagy Ádámot, a verseny szervezőjétől tudtuk meg, hogy ez a költözés már nem az első a 21 éves versenysorozat életében. Röviden az alábbiakat mesélte a verseny történetéről:

2001-ben nyár elején döntöttünk úgy, hogy elkezdjük az első Bükk Maraton megszervezését, nagyon rövid idő maradt szeptember 9-ig. A versenyt megtervezni és lebonyolítani nagy kihívás volt. Két távot indítottunk, 100 vagy 50 km-en kellett a résztvevőknek legyőzniük a hegyeinket. Ez egy esős verseny volt, amely nagy kihívást jelentett mindenkinek.

Az első versenynek és még az azt követő két maratonnak a rajt cél területe az egri Tesco parkolóban volt. A negyediket elköltöztettük innen. Egyrészt kinőtte azt, másrészt bővítették az áruházat, ezért lecsökkent a parkoló helyek száma.

A IV. Bükk Maraton az Omya Kőbánya üzemi területén zajlott le, szakadó esőben. Az infrastruktúra nem lett elégséges, ezért aztán az ötödik maratontól leköltöztünk a vasút mellé. Ez a nagyon hangulatos, szép környezetű terület szintén a kőbánya tulajdona volt. Az akkori vezetője támogatta rendezvényünket, nagy segítséget jelentettek a bányagépek, amelyek a terület egyengetését profin megoldották. Itt öt évig működött a rendezvény, az indulók száma volt amikor megközelítette az 1500 főt.

A jubileumi X. futam Felsőtárkányba az Egeres-völgybe költözött. Ezt követően még tíz Bükk Marcit szerveztünk Felsőtárkányban, elképesztő kihívás volt a mezőn megteremteni évről-évre a rendezéshez szükséges feltételeket.

A XX. rendezvény után döntöttünk úgy, hogy ideje tovább lépni, így a 2021. évi Bükk Hegyikerékpár Maraton a Bélapátfalván megszűnt cementgyár kőbánya udvarában szervezzük meg augusztus 1-én, itt új start-cél területtel és az összes távon megújult pályákkal várunk mindenkit.

elindult a nevezes a xxi bukk hegyikerekpar maratonra

A költözés a verseny távok teljes megújulását is jelenti. Az ideiglenes pályanyomvonalak már felkerültek a weboldalra. Ez egyelőre csak tájékoztató jellegű, hiszen a Bükki Nemzeti Parknak, mint engedélyező hatóságnak, még rá kell bólintania azokra.

A mai nappal megnyitott a nevezési felületet. Gyertek nevezzetek, hiszen az év legizgalmasabb versenyére számíthattok augusztus 1-én.

Frissítés
A nevezés megnyitása még olyan friss hír, hogy szinte forró, de már láthatunk az oldalon 15 nevezőt. Mit is mondhatunk erre? Hajrá!