Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

biniam girmay wins his first gt stage2

Biniam Girmay nyerte a Giro d’Italia keddi szakaszát. Az ünneplésen azonban történt egy kis baleset, így a nyertest kórházba szállították.

Az eritreai Biniam Girmay országúti a körverseny 10. szakaszát. Az összetett élcsoportja nem változott. Biniam Girmay szerencsétlen balesete után kórházba került, a szerdai szakasz előtt döntenek arról, hogy Girmay folytatja-e a Girót.

giro d italia 2022 10 szakasz

A keddi etap során három negyedik kategóriás emelkedő várt a bringásokra, az utolsón pedig az összetettben esélyesek csapatai meghúzták a sort, így cirka 25 fő hajtott a szakaszgyőzelemért. Ebben Biniam Girmay bizonyult a leggyorsabbnak.

Biniam Girmay ezzel Giro történelmet írt, mivel ő az első fekete-afrikai kerékpáros, aki szakaszsikert ünnepelhetett az olasz körversenyen.

biniam girmay wins his first gt stage

Biniam Girmay történelmet ír. Fotó: Alpozzi/D'Alberto/Ferrari/Paolone/LaPresse

Az összetett élcsoportja nem változott, mindannyian az élbolyban értek célba, így továbbra is a spanyol Juan Pedro López viseli a rózsaszín trikót. A magyarok közül Valter Attila (Groupama-FDJ) egy, Fetter Erik (EOLO-Kometa) öt perc hátránnyal ért célba, Peák pedig közel tíz percet kapott.

A szakasz nyerő Biniam Girmay az ünneplés közben arcon lőtte magát a pezsgősdugóval. Szerencsétlenül a bal szemét találta el. Az eset után kórházba vitték, így a sajtótájékoztatón sem tudott megjelenni. Az Intermarché-Wanty-Gobert-csapat vezetői kedd este közölték, a szerdai szakasz előtt döntenek arról, hogy Girmay folytatja-e a Girót. Szerdára viszont kiderült, hogy nem folytatja a versenyt...

Sajnálatos a dolog, hiszen a videón is látszik, hogy a versenyző nem hülyéskedik, egyszerűen az arcába robban a pezsgő. Reméljük nem nem a színfalak mögött rázta föl valaki a palackot.

GIRO D'ITALIA, 10. SZAKASZ

Pescara–Jesi, 196 kilométer

1. Biniam Girmay (eritreai, Intermarché-Wanty-Gobert) 4:32:07 óra
2. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) azonos idővel
3. Vincenzo Albanese (olasz, EOLO-Kometa) a. i.

75. Valter Attila (Groupama-FDJ) 1:02 perc hátrány

106. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 5:08 p h.

127. Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert) 9:51 p h.

Az összetett élcsoportja

1. Juan Pedro López (spanyol, Trek-Segafredo) 42:24:08 óra
2. Joao Almeida (portugál, UAE Team Emirates) +12 mp h.
3. Romain Bardet (francia, Team DSM) +14 mp h.

43. Valter Attila 34:40 p h.

96. Fetter Erik 1:30:12 óra h.

138. Peák Barnabás 2:11:54 ó h.