Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 A hónap megyéje: Fejér vármegye
  Fejér megyei kerékpártúra ajánló.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
Etyek – Nadap kerékpáros körtúra
  Azaz: Hogyan lehet egy 77 km-es túrát 160 km-es úttal teljesíteni?
prev
next

GlowPaintMaga a tökéletes biztonság a sötétben. Egy festék, amely lámpaként ragyog, mégsem igényel áramot. Radioaktív, mégis teljesen biztonságos. Ez a GlowPaint.

Az amerikai GlowPaint nevű cég kifejlesztett egy olyan festéket, amelyik fényt bocsát ki, akár 15(!) éven keresztül. A festék mikroszkopikus méretű gömböket tartalmaz, amelyek belsejében foszfor és radioaktív gáz található. A radioaktív bomlás hatására a foszfor felfénylik, a mikrogömb világítani kezd. Mivel a gáz teljesen körbeveszi a foszfort, ezért egyenletesen minden irányba világít. Egész élettartama alatt nem igényel külső áramforrást vagy utántöltést.

{reklam}

A Litroenergy nevű anyag ellenáll a hidegnek, melegnek, nem tesz kárt benne 2500 kilogrammos nyomás sem. Festékekbe keverhető, akár műanyagokba is lehet belekeverni.

A radioaktív gáz miatt nem kell aggódni. A gömb amennyiben mégis széttörne, olyan kis mennyiségű gázt tartalmaz, hogy az nem jelent egészségügyi kockázatot.

A festékek minden olyan helyre javasol, amely fontos, hogy éjszaka jól látható legyen. A tervezett elsődleges felhasználási terület a közlekedési és tájékoztató táblák és feliratok, biztonsági világítás, akár az eddigi fényvisszaverő prizmákat leváltó fénylő ruházat.

Forrás: http://toochee.postr.hu/feny-az-ejszakaban