Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

 e bike valogatas az euronicsbol 00

A jelszó a MOBILITÁS!

A kerékpár a tökéletes eszköz lehet - akár a tömegközlekedéssel kombinálva - a munkába járásra.

Mire is gondolok?

  • Az otthonodtól eltekersz a vasútállomásra, ott vonatra szállva beutazol a munkahelyednek otthont adó városba, majd onnan ismét bringára pattanva eltekersz a munkahelyedre.
  • Reggel bringával elmégy a munkahelyedre, hazafelé viszont az időjárás megtréfál és inkább tömegközlekedve mégy haza, elkerülve az alapos bőrig ázást.

A cikkben szereplő E-bikeok és a „kakukktojás” roller - az egyetlen 26”-os kerékkel rendelkező bringa kivételével - mind ingyenesen szállítható a kis méretük miatt a tömegközlekedésen (összecsukott állapotban).

A kerékpár használata ideális esetben időben megrövidíti az utad az autós közlekedéssel szemben. (Kocsival menjenek azok, akik időmilliomosok, vagy szeretnek a dugóban araszolgatni.) Igen, tudom ez nem mindig járható út, de sokan élhetnének ezzel a lehetőséggel. Ez a cikk most nekik készült.

Az alábbi bringákra hazánkban az Euronicsban bukkanhatsz rá, és már most jelzem, hogy nem a sportolni vágyók bringái ezek, hanem azok a bizonyos szürke napszámosok, amelyek megbízhatóan teljesítenek a napi ingázás során.

Argento Piuma +

Összecsukható alumínium vázas 20”-os kerékméretű, hátsó agymotoros bringa. A villája a leggyengébb pontja, amely egy Zoom teleszkóp. Mechanikus tárcsafékkel rendelkezik, amely természetesen szenzoros, azaz fékezéskor a motor rásegítése leáll. A bringán egy alap Shimano Turney 7 sebességes váltó van, amely ebben a kategóriában bőven elegendő.

e bike valogatas az euronicsbol 01

A bringa kapott első és hátsó lámpát, csomagtartót és sárvédőt, amely egy ilyen bringánál szerintem kötelező. A súlya 20.6 kg, amelyet kényelmesen csak alacsony padlós járművekre lehet felrakni. (Van benne egy aksi, meg egy motor, ami sosem könnyű.)

Egy töltéssel max. 70 km-t lehet megtenni sík úton.

Argento MiniMax

Ez gyakorlatilag egy 20”-os kerekű fatbike. Vagány kinézetű bringa, amely 4” széles gumikkal rendelkezik. (a Piuma kereke fele ilyen széles.) Felszereltségében az előzőhöz hasonlít, viszont 3 kg-al nehezebb, cserében egy 60Nm-es nyomatékkal rendelkező Bafang motor is belefért a súlytöbbletbe. A benne lévő teleszkóp talán egy kicsivel megbízhatóbb, Mozo névre hallgató márka.

e bike valogatas az euronicsbol 02

Lancia Ypsilon Brio – eBike

Mielőtt nagyon belemelegednénk a dologba elárulom, hogy a kerékpárt nem az olasz Lancia autó márka gyártja, hanem a nevet egy olasz cég használja, amely ezen a néven (is) forgalmaz villanybringákat. Az információink szerint a névhasználat feltétele az autógyártóval történő szoros együttműködés, folyamatos egyeztetés a formavilágról, műszaki tartalomtól, hiszen a márka tulajdonosának fontos a jó hírnevének megőrzése.

Az Ypsilon Brio egy 20”-os kerékméretű, összecsukható, aluvázas bringa. A bringa hiányossága az egyik erőssége. Nincs benne teleszkóp, így nem kell szenvednünk az alsókategóriás telók gyorsan kopó és elhasználódó rákfenéjével.

e bike valogatas az euronicsbol 03

Felszereltsége az előbbiekhez hasonló, de sajnos ez a súlyában nem jelentkezik. A gyári adatok szerint 23 kg. Viszont kapunk egy masszívabb csomagtartót rögzítőszalagokkal és egy kellemes dizájnt.

Egy töltéssel max. 60 km-t lehet vele megtenni sík úton.

Lancia Ypsilon Incanto

Ez a bringa az előzőektől lényegesen eltér. Buszon nem tudod szállítani, hiszen a váza nem összecsukható, és a kereke sem 20”-os. Cserébe viszont kapsz egy 26” kerekű igazi városi bringát. A hétsebességes, agymotoros, sárvédővel, csomagtartóval és első kosárral felszerelt villanybringa, sok nem sportolni vágyó, városi közlekedéssel szemező felhasználó számára lehet jó választás. Ennél a bringánál is tetten érhető az olasz formatervezés.

e bike valogatas az euronicsbol 04

+1 kakukktojás

A villanyrollert szereted? Ezen közlekedési eszköz váltja ki a legtöbbekben az indulatokat. Aki szereti ezeket a gépeket olvasson tovább! A villanyroller a mi profilunkon kívül esik, de a cikk címében szereplő mobilitásnak ez az eszköz tökéletesen megfelel. Egy apró hiba van csak, amellyel azonban csak Állam bácsi tud(na) mit kezdeni: A KRESZ-ben ez az eszköz nem létezik, nincs semmilyen szabályozás velük kapcsolatban. Emiatt ha valaki balesetet okoz vele a biztosítók sem tudnak a segítségünkre lenni. Márpedig egy autó oldalának megkarcolása nem filléres javítás….

Aprilia E-Scooter eSR2 Evo Elektromos rolller

Az Aprilia márkával való együttműködés itt még jobban látható a technikai megoldások, műszaki teljesítmény és formavilág terén egyaránt. Nézzük, mit is tud ez a masina:

Az eSR2 EVO rollert egy 500 W-os motor hajtja, aminek a csúcsteljesítménye 700 W. A 691 Wh-s akkumulátora segítségével akár 50 km-t is meg lehet tenni egy töltéssel. A roller 10”-os kerekeken suhan, amelyen belsős, fújt gumik vannak, a rázkódás csillapításáról és megfelelő úttartásról pedig a motorkerékpárokhoz hasonlóan elöl sima teleszkópok, hátul pedig 2 db (rejtett) rugóstag gondoskodik. Összecsukható és 18 kg körüli súlyával viszonylag kényelmesen felrakható a tömegközlekedési eszközökre. Természetesen első és hátsó lámpával rendelkezik, illetve alsó megvilágítással is, ami nem csak menő, de a közlekedésben a tulajdonos biztonságát is növeli.

e bike valogatas az euronicsbol 05

A külsőségekben szépen visszaköszön a márkanév versenymotorjainak formavilága.

(Támogatott tartalom)