Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Shimano CUES boncolgatás
  Bemutatkozik az új középkategóriás Shimano alkatrészcsalád
Túra bringa igényeseknek
  Bemutatkozik a Cube Touring EXC.
MTF bringák túrázásra
  Jönnek a 2024-es modellek.
Dave útja
  30 éve indult a Mountain Bike Action Hungary.
Az egyenes (MTB, vagy trekking) kormány
  Amit erről az alkatrészről tudni érdemes.
prev
next

 a porsche lett a greyp e bike marka teljes tulajdonosa 01

Egy lépéssel közelebb a célhoz.

Tavaly augusztusban a számoltunk be arról, hogy a Porsche önti a pénzt a villanymotor szegmensbe. A vállalat 2021-ben többségi részesedést szerzett a Greypben, amiben 2018 óta mintegy 10%-os részesedéssel rendelkezett. Most bejelentette, hogy átvette a márka teljes tulajdonjogát.

 a porsche lett a greyp e bike marka teljes tulajdonosa 02

Ezzel a Porsche újabb lépést tett a tavaly bejelentett célja felé, amely szerint új e-bike meghajtórendszert kifejleszt a Pon Holdings Ponooc Investment B.V.-vel együttműködve.

Mate Rimac 2008-ban alapította a Greypet; arról nem számoltak be, hogy milyen szerepet fog játszani a jövőben.

Előzmények:

  • 2022 Augusztusában a A Porsche bejelentette, hogy a következő években e-bike meghajtórendszert fog kifejleszteni a Pon Holdings Ponooc Investment B.V.-vel együttműködve.
  • Júniusban a Porsche bejelentette, hogy megvásárolja a német e-bike meghajtási rendszer Fazua GmbH-ban lévő részvények fennmaradó 80%-át, amely beolvad a Porsche eBike Performance-ba. A Fazua kompakt meghajtórendszerek mellett a Porsche eBike Performance a Porsche márkanév alatt "különösen nagy teljesítményű e-bike meghajtórendszereket" fog fejleszteni és gyártani. Mindkét termékkategóriát világszerte forgalmazni fogják az e-bike gyártók számára.
  • Novemberben a Porsche bejelentette, hogy többségi részesedést szerez a Greyp e-bike márkában, miután 2018 óta mintegy 10%-os részesedéssel rendelkezik.
  • A Porsche Digital GmbH a Cyklær márkanév alatt a kerékpározáshoz kapcsolódó digitális szolgáltatások platformját kínálja. A Cyklær Bike-ot a Fazua és a Greyp cégekkel közösen fejlesztették ki.
  • A Porsche továbbra is együttműködik régi partnerével, a Rotwilddal az e-kerékpár modellek terén. A vállalat 2021 márciusában két modellt, a Porsche eBike Sport és az eBike Cross modellt dobott piacra.