Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

KetkerekenKlub04Van hazánkban egy vidám hangulatú, Facebook csoport a Kétkeréken Klub. Ennek kitalálójával beszélgettem.

Olaf: Kedves Betti Mutatkozz be az olvasóknak!

Betti: Üdvözlök minden kedves olvasót! Engem Balázs Bernadettnek hívnak, bringás körben, csak Bringás Bettynek. A facebook-os Kétkeréken Klubot én alapítottam, 2012. Április 7-én, azzal a céllal, hogy a bringás barátaimat összegyűjtsem egy helyre. Hogy legyen egy olyan hely, ahol a fanatikus bringások, megismerkedhetnek egymással.

 KetkerekenKlub01

O: Mennyire vagy bringás? Van-e kerékpáros múltad?
B: Gyermekkorom óta tekerek rendszeresen, de kb. 5-6 éve vált igazi szerelemmé a bringázás.
Pár évvel ezelőtt (6 éve), az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott. Kellett valami, ami kikapcsol, megmozgat, lefáraszt, és mégis boldoggá tesz. Nos ez a bringám, ami előkerült több év után!

Napról-napra egyre többet tekertem, egyre több bringás pajtit ismertem meg, versenyzőkkel edzettem napi szinten. Még a versenyekre is elkísértem őket. Egyre komolyabban vettem a kerékpározást.

Jómagam egyszer indultam csak versenyen, de hamar kiderült, hogy nem nekem találták ki a versenyzést. Hatalmas feelingje van egy ilyen megmérettetésnek, de én nézőként jobban érzem magam ezeken az eseményeken. Inkább lelkesen szurkolok a barátaimnak.

O:Jelenleg milyen bringát hajtasz?
B: Jelenleg egy Olaszországból származó Bemmex típusú MTB-ot nyúzok. Ő egy nagyon szép és jó bringa, arra a célra amire én használom tökéletesen megfelel.

 KetkerekenKlub03

A régi társam egy Magellan Polaris volt, amit sajnos elloptak. Akkor úgy éreztem, mintha a másik felemet elvesztettem volna. Szörnyű érzés volt...

O:Honnan jött az ötlet a klub létrehozására?
B: 2012.04.07-én, mikor a klubot megalapítottam Németországban éltem és dolgoztam. Aznap délután unatkoztam,és gondoltam csinálok egy bringás klubot a facebookon.

Korábban állandóan a saját oldalamon posztolgattam a bringás képeimet, cikkeket, és mindent ami a cangázással kapcsolatos. Biztos voltam abban, hogy nem mindegyik ismerősöm kíváncsi a kis millió kerékpáros posztra. Többek között ez adta meg a löketet, hogy megalapítsam az én kis kerékpáros klubbomat!

Ez egy zárt csoport lett, amiatt, hogy tényleg csak azok lássák az ott történteket, akik tagok. Igazából a bringás barátaimat és ismerőseimet szerettem volna egy helyen tudni. Így hát meghívtam az összes létező bringás ismerősömet ide! Aztán ők is meghívtak jó sok embert, aminek az lett az eredménye, hogy ma már majdnem 2000-en vagyunk! Egyre népszerűbbek vagyunk, aminek én nagyon örülök!

O:Mennyire virtuális a klub? Szoktatok személyesen is találkozni?
B: Mivel a facebookon bárki csatlakozhat hozzánk, nagyrészt virtuális a klub. De természetesen ahogyan időm engedi, folyamatosan szervezek kisebb-nagyobb össznépi tekeréseket, amikor a virtuálus barátságok, valódi barátságokká alakulhatnak. Ilyenkor a vidékről érkező tagok is próbálnak Budapestre utazni, hogy együtt töltsünk egy-egy szép napot.

Ez idáig háromszor sikerült összehozni olyan tekerést, amikor több mint 70-en kerékpároztunk Budapest és Szentendre utcáin! Fantasztikus érzés ennyi emberrel együtt tekerni, akik mosolyognak, sípolnak, csengetnek, és élveznek minden együtt eltöltött percet.

 KetkerekenKlub02

A szentendrei útvonalunk, hagyományőrző tekeréssé avanzsálódott. A klub szülinapján mindig oda szervezzük a bringatúrát, amikor bárki részt vehet az eseményünkön.

Kisebb túrákat, a kialakult kis baráti körök már maguk szervezik, ahhoz én már nem kellek.

A nagyobb létszámú túrákon, mindig nagyon jó társaság gyűlik össze. Ilyenkor eszünk-iszunk, beszélgetünk, ismerkedünk egymással. Kiváló alkalom a csapatépítésre! Rengeteg kapcsolat alakult már ki nálunk. Legyen az baráti, szerelmi, üzleti stb..

Én magam is rengeteg csodálatos embert barátot ismertem meg a csoportban, amiért örökre hálás leszek a sorsnak!

O: Milyen a klub összetétele? Férfiak/nők aránya? Életkor?
B: Nálunk még mindig a férfiak vannak többségben. De szerencsére egyre több hölgy is csatlakozik hozzánk. Folyamatosan azon vagyok, hogy ez az arány egyszer majd egyenlő legyen.

A korosztály nagyon vegyes, megtalálható a 18- 65 éves tagok is, akik ugyanúgy velünk tekernek a túráinkon! Mi kortól, nemtől, bringa típustól függetlenül mindenkit szeretettel fogadunk, hiszen a lényeg a kerékpározás szeretete.

O: Van egy gyönyörű logótok, ami mint megtudtam hatalmas támadásokat élt meg. Mesélj róla!
B:Így van, van egy szerintem is nagyon gyönyörű, és vagány logónk.

De sajnos nem mindenki gondolja így. Vannak emberek, akik azt hiszik, hogy a logónkkal egy másik neves csapatot szeretnénk majmolni, pedig nem.

 KetkerekenKlubLogo

Mikor én kitaláltam, hogy kéne egy jópofa logó, a csoportom tagjait kértem segítségül. Jöttek is a jobbnál jobb ötletekkel, de nekem ez a darázs tetszett a legjobban, amit egy külföldön élő fiatalember készített el nekem. Ő nem ismerte az itthoni csapatokat, tehát egészen véletlenül lett kicsit hasonló a logónk a másik csapattal. Szóval kiemelném, nem direkt volt. Ezt szavazták meg a többiek is...

A darazsaknak (Gyilkos Lódarazsak SE) nem okozott problémát a hasonlóság, csak néhány kötekedő emberkének.

O: Mi a célod a klubbal? Miért csinálod?
B: Kezdetekben, csak egy helyen akartam tudni a bringás barátaimat. Aztán most, hogy ilyen sok jó ember van egy helyen, már komolyabb dolgok is foglalkoztatnak.

Legújabb terveim között szerepel az, hogy jótékonysági tekeréseket fogok szervezni, ha minden jól alakul.

Szeretnék segíteni csapatommal, olyan embereknek, családoknak, vagy szervezeteknek, akiknek minden segítség jól jöhet. Legyen az tárgyi, vagy anyagi segítség, adomány! Szeretnék kórházakat, szervezeteket megkeresni. Olyan helyeket, ahova mi vinnénk el az összegyűjtött adományokat, egy jótékonysági tekerés keretein belül. Szeretném, hogy mindenki megtudja, hogy a bringás embereknek óriási szívük van!Ott segítenek, ahol csak tudnak!

Miért csinálom? Mert szeretem a bringázást, a bringás embereket, és mindent ami ehhez köthető!!!

Ha érdekel ez a vidám hangulatú csapat, katt IDE!