Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

SzolnokMartfMegkezdődött a Szolnok és Martfű közötti kerékpárút még hiányzó szakaszainak kiépítése;

a beruházásra a három érintett település - Rákóczifalva, Rákócziújfalu és Martfű - önkormányzata európai uniós forrásból 175 millió forint támogatást nyert.

{reklam}

A kerékpárút Szolnok és Rákóczifalva közötti része valamint a településeken belüli szakaszok már korábban elkészültek.

Szász Éva Martfű aljegyzőjének tájékoztatása szerint a projekt a konzorciumi együttműködésben valósul meg Martfű gesztorságával. A teljes költségvetés 206 millió forint, ebből 175 millió forint európai uniós forrás, a támogatottság 85 százalékos. A 15 százalékos önerő a településekre eső kerékpárút hosszának arányában oszlik meg. A kivitelező a Swietelsky Magyarország Kft.,a munkákat még a nyáron befejezik.

A fejlesztés két szakaszon valósul meg, Rákóczifalva és Rákócziújfalu között közel három, míg Rákócziújfalu és Martfű között több mint négy kilométernyi új kerékpárút épül.

A 442-es számú főút nyomvonalát követő kerékpárút a korábbinál jóval biztonságosabb kerékpáros közlekedést tesz lehetővé a naponta munkába járók illetve a turisták részére. A kerékpárút turisztikai szempontból új lehetőséget kínál majd a szervezőknek, hiszen a térség vonzerejét jelentő természeti értékek környezetbarát megközelíthetősége várhatóan növeli a települések idegenforgalmi látogatottságát.

Forrás: MTI