Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

kerekpar_azonositoA kezdeményezés olyan nagy sikert aratott, hogy napokon belül elkészülnek az Országos Kerékpár Regisztrációs Rendszerrel, amelyhez egy online rendszeren keresztül az ország bármely részén működő polgárőrségek is csatlakozhatnak.



Hogy minél jobban visszaszorítsák a kerékpárlopásokat, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület felvállalta, hogy ha igény van rá, felvállalják a kétkerekűek nyilvántartását. A kezdeményezés olyan nagy sikert aratott, hogy napokon belül elkészülnek az Országos Kerékpár Regisztrációs Rendszerrel, amelyhez az országban elsőként, és eddig egyedülálló módon egy online rendszeren keresztül az ország bármely részén működő polgárőrségek is csatlakozhatnak.

„Igen sok volt a településünkön a kerékpárok illegális eltulajdonítása, illetve sok kerékpárt találtunk és nem, volt beazonosítva, nem tudtuk kinek a tulajdona. Ezért valami egységes nyilvántartó rendszert akartunk kidolgozni, hogy ezzel is visszaszorítsuk a kerékpárlopásokat – mondta Tóth Gyula, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület elnöke. – Ennek kapcsán jött az ötlet, hogy létrehozunk egy egységes kerékpár adatbázist, amely jelen pillanatban Hegyeshalom és a környező településeket fedi le. Eddig papír alapon történt az adatrögzítés, de mára már oly mértékben kinőtte magát a folyamat, hogy szükségessé vált a számítógépes adatkezelés. Napokon belül elkészül egy szoftver fejlesztése, illetve kiterjesztése és ezáltal ez egy központi országos adatbázis lehetőségét fogja magában hordozni.

Maga a munkafolyamat még papíralapú, vagyis, aki regisztráltatni akarja a kerékpárját, az elviszi egy adott helyre, ott lefotózzuk és ellátjuk egy sorszámmal. Innentől kezdve van egy fényképes adatunk a kerékpárról. Hozzá vezetjük a tulajdonos adatait, ezeket felvezetjük egy törzslapra, miközben a tulajdonos egy igazolókártyát kap róla."

GiantKatasztrfabringa

Tóth Gyula elmondta még, hogy a polgárőrség által adott egyedi azonosítót csak akkor adnak egy kerékpárnak, ha annak nincs vagy nem jól látható a gyári száma.

Megtudtuk még azt is, hogy amíg csak a településük kerékpárjait tartották nyilván papír alapon, addig ezt maguk finanszírozták, de miután már kinőtte magát a rendszer, számítógépre vitték az egészet és programot is kellett hozzá írni, azt már a hegyeshalmi önkormányzat megfinanszírozza.

„Azt szeretnénk, ha országosan egy olyan egységes adatbázis jönne létre, amelyet a polgárőrség kezel, az ország összes kerékpárja bekerülne ebbe az adatbázisba. Ez megkönnyítené a rendőrség munkáját is, illetve ha valaki használt kerékpárt akar vásárolni meg tudja nézni az adatbázisban, hogy nem körözik-e, ezzel nyomon követhető lenne egy kerékpár. Hisz ne feledjük, vannak komoly értékű kerékpárok is." – foglalta össze Tóth Gyula, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület elnöke.

Forrás:radiop.hu