Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

kerkprtplMájus 29-én, 16 órakor avatták fel a várakozások szerint a világjáró biciklisek által is gyakran használt kerékpárutat.

Jelentős állomáshoz érkezett a Dunaföldvárt Solttal, egyúttal Tolna megyét Bács-Kiskunnal, kicsit tovább ragozva, az Alföldet a Dunántúllal összekötő, még hiányzó kerékpárút fejlesztése.

Május 29-én, 16 órakor, a solti Kis-Duna-hídnál Kovács Ernő kormánymegbízott a két város polgármesterével közösen avatta fel a kerékpáros turizmust tekintve Kalocsára és térségére is jótékony hatást gyakorló új, a várakozások szerint a világjáró biciklisek által is gyakran használt kerékpárutat.

A majdnem 3 km hosszú és 2,5 méter széles, aszfalt burkolatú kerékpárút a Solt és Dunaföldvár között, a már nem használt vasúti nyomvonalon épült meg. A beruházás különlegessége, hogy a kerékpárutat át kellett vezetni a 80 méter fesztávú kis-Duna hídon is. A kerékpárút nem csak a két települést köti össze, hanem két kistérséget, két megyét, de legfőképpen az Alföldet a Dunántúllal.

SoltDunafoldvar

Az 52-es számú főút Solt-Dunaföldvár közötti szakaszán naponta 10 ezer jármű, köztük rengeteg kamion halad át. Ezen az úton kerékpározásra mindeddig csak a forgalmi sávban volt lehetőség, mivel az út padka állapota a kerékpározást nem teszi lehetővé. Az útburkolaton történő közlekedés azonban igen balesetveszélyes. Sajnos a 2011. és 2012. évben több halálos kerékpáros baleset is történt ezen a szakaszon. Ezért is döntött Solt Város Önkormányzata a kerékpárút mielőbbi, pályázati forrásból történő megépítése mellett.

A „Térségi elérhetőség javítása" című, a Közlekedés Operatív Program keretében, az Európai Unió támogatásával megvalósuló beruházás nyomán most már teljes és biztonságos az összeköttetés a Solt belterületén megépült kerékpárút szakaszokkal, valamint a kijelölt, a világot járó biciklisek körében mind népszerűbb EuroVelo 6-os kerékpárút Duna-menti nemzetközi kerékpárúttal.

Forrás: http://www.gongradio.hu