Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Hogyan kerüljük meg a Balatont kezdőként?
Tanácsok kezdő túrakerékpárosoknak.
Vár Palócföld! 4/4
  Várnak a Mátra ösvényei.
Vár Palócföld! 4/3
  A Cserhátban jártunk.
Vár Palócföld! 4/1
 Szeretnél teljesen feltáratlan vidéket megismerni, itt a szomszédban?
Látni és látszani. Nappal is!
  Az hogy te látsz, nem jelenti azt, hogy téged is látnak.
prev
next

00EV13

Az útvonal több kerékpárúthoz kapcsolódik

A Kerékpárral a romantikus Zalában című projekt elősegíti a térség turisztikai vonzerejének növelését. A programban részt vevő falvak - Egeraracsa, Esztergályhorváti, Zalaszabar és Zalaszentmárton - biciklivel is könnyebben elérhetők lesznek, a térségbe látogató, kerékpáros turisták így jobban megismerhetik a zalai vidék kulturális, épített és természeti értékeit.     

A kerékpárosbarát fejlesztés ugyanakkor az érintett településeket is közelebb hozza egymáshoz: a tervezett, 12 kilométeres nyomvonal mintegy 60 százalékkal lesz rövidebb a jelenlegi utak hosszánál.     

Az útvonal több (a Pannon Pleasure 12., a Zalavár-Balatonhídvég és a Nyugat-balatoni) kerékpárúthoz kapcsolódik, így a Balatonra, a Kis-Balatonra és Zalakarosra is könnyebb lesz eljutni.

A kerékpáros útvonalat érintő településeken fedett pihenőhelyeket alakítanak ki. A látogatókat a falvakban turisztikai attrakciókkal is várják és a fejlesztéssel komplex szolgáltatást (szálláshelyet és vendéglátást) tudnak számukra biztosítani. A fejlesztések várhatóan a következő év októberében fejeződnek be.

 Forrás: MTI