Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

kerekpar es kiegeszitok

Elkészült a kerékpáros pumpapálya a Gyula külterületén lévő Kempf-tónál, és a közeljövőben gördeszkaparkkal is bővül.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Gyulai Extrém Sport Kft. jelentkezett az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda által meghirdetett pályázatra, amely 50 százalékos állami hozzájárulással támogatta bringaparkok kialakítását vagy felújítását országosan.

Hozzátette, a pályázatot a gyulai önkormányzat azzal segítette, hogy térítésmentesen átadta a cégnek a városi sporttelepen lévő, már felújításra szoruló, úgynevezett skatepark elemeit.

Kempf Zoltán (Zozó) freestyle BMX-világbajnok elmondta, a pumpapálya aszfaltos, és úgy tervezték, hogy fiatalok és idősebbek is használhassák szabadidős tevékenységre; de profi sportolók felkészülését is szolgálja.

A korábban a városi sporttelepen lévő gördeszkaparkot jelenleg felújítják és bővítik, a tervek szerint még idén elhelyezik a helyszínen, a pumpapálya közvetlen közelében. A hivatalos átadás tervezett időpontja 2022 tavasza, a pályát öt évig ingyen lehet használni.

A szomszédos területen egy nemzetközi szintű fedett, profi freestyle BMX-pálya is található. Itt az idén már ötödik éve működik a Kempf Zozó és öccse, Kempf Patrik - junior és amatőr magyar bajnok freestyle BMX-es - által szervezett RideZone BMX-tábor, mely egyre nagyobb számban mozdítja meg a fiatal generációt.

A pályák mellett, a Kempf-tó partján egy 60 százalékban kész épület áll, mely kiszolgálóépületként funkcionál, kialakítható benne mosdó, orvosi szoba és büfé is. A terület tulajdonosai elképzelhetőnek tartják, hogy a későbbiekben szállást, öltözőket, tusolót és hangulatos vízparti sétányt hoznak létre.

MTI hír alapján