Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Visegrádi 8-as
  80 km-t tekertünk a Visegrádi-hegység aszfaltos útjain.
Zefal Z Sealant defektgátló folyadék.
  Ha nem akarsz sokat foglalkozni a defekttel, kell valami védelem. Nálam ez az idén bizonyított!
Két táska túrázáshoz a New Looxstól
  Ha kicsit ki akarsz tűnni a tömegből.
Keresztül a Dunántúl dombjain és hegyein
  Hungarian (half)Divide élménybeszámoló (2022)
prev
next

kerekparut01

A majd 18 kilométeres kerékpárutat kedden adták át.

A 4519-es jelű Csongrád-Szeged összekötő út mentén kialakított 17,6 kilométernyi új kerékpárút az országos és a megyei területrendezési tervben kijelölt országos és térségi hálózatba illeszkedik, része az EuroVelo 11 útvonalnak, és számos régebben vagy közelmúltban épült kerékpárúthoz csatlakozik. A kerékpárút jelentős részben a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet területén és a Natura 2000-es hálózat Alsó-Tisza-völgy Különleges Madárvédelmi Területén halad keresztül.

A kerékpárút mentén két pihenőhely épült, az egyik a Balástya-Dóc összekötő út keresztezése közelében Ópusztaszeren, a másik pedig Sándorfalva határában.

Farkas Sándor a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, az Alföldön élők számára a kerékpár mindennapos közlekedési eszköz. A térségben élők régi álma volt a településeket összekötő kerékpárút megépítése.

A képviselő bízik abban, hogy hamarosan elkészül a Szegedet Csongráddal összekötő kerékpárút hiányzó szakasza, illetve teljessé válik a Mindszenttől Szegvárig, illetve Szentesig tartó út is.

 Forrás: MTI