Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
A hónap megyéje: Heves vármegye
Heves megyei kerékpártúra ajánló.
Etyek – Nadap kerékpáros körtúra
  Azaz: Hogyan lehet egy 77 km-es túrát 160 km-es úttal teljesíteni?
prev
next

bubi 03

200 bringával növelik a hálózat kapacitását.

Ismét bővül a főváros népszerű közbringa-szolgáltatása – ezúttal 200 új biciklivel. Ennek köszönhetően a fővárosban közlekedők ma már mintegy 2500 kerékpárt használhatnak a rendszerben, amelyben 196 gyűjtőállomás várja a felhasználókat.

A Budapesti Közlekedési Központ jelentősen növeli a közbringa-szolgáltatás eszközparkját. Az új zuglói gyűjtőállomások átadása után 200 vadonatúj kerékpárral is bővül a rendszer. Az első példányok már az utcán vannak, napokon belül pedig összesen 2460 bringát használhatnak a Bubival közlekedők.

A társaság azért döntött az újabb fejlesztésről, mert a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a 2021-es megújulás óta folyamatosan nő. A felhasználók egyértelműen a kerékpárflotta bővítését említik legfontosabb igényként. A BKK 2021 májusa óta összesen 1260 darab új kerékpárt állított forgalomba, azaz a meglévő állomány több mint kétszeresére gyarapította a rendszert.

A közbringa-hálózat az év minden szakaszában újabb és újabb rekordokat dönt. A téli hónapokban a Bubi havi és átlagos használata a korábbi hasonló időszakhoz képest 60-70 százalékkal emelkedett. Májusban már ötmilliomodik alkalommal utaztak a MOL Bubival. Most júniusban pedig a havi összutazásszámban állított be rekordot a szolgáltatás, egy hónap alatt több mit 389 ezer utazás volt.

A BKK az ügyfelek visszajelzései alapján folyamatosan fejleszti a Bubi szolgáltatást. Felhasználóbaráttá tette az applikációt, könnyített a regisztráción és korszerűbb kerékpárokat biztosít a rendszerben. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően egyre többen tudják igénybe venni a közbringákat. Az új kerékpárok azért is szükségesek, hogy tovább bővíthessék a szolgáltatási területét. A társaság jelenleg is több önkormányzattal egyeztet a jövőbeli bővítésekről.