Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Bikepacking stílusról kezdőknek
  Soha nem volt még könnyebb "csak úgy elindulni", egy bringával és néhány táskával.
Thermo kulacsok
  Hőtárolós kulacsok a kellemes folyadék bevitelért.
Cateye Kinetic hátsólámpák
  Három „majdnem féklámpa” a legendás japán gyártótól.
MTF villanybringák Magyarországon
  Új márka a láthatáron.
prev
next

jogEgyre többen szállítunk gyermeket színes, ponyvás, zászlókkal díszített utánfutókban . Valószínűleg azért, mert eddig még nem találkoztunk rendőrrel...

Az üzletekben kapható biztonsági övvel ellátott, kerékpárhoz rögzíthető, egytengelyű, kétkerekű utánfutó. A jogszabályok szerint ebben bármit lehet benne szállítani 70 kilós össztömegig, kivéve gyereket. (Németországban vihetnek ebben gyereket – külföldön lehet is látni rá rengeteg példát - , nálunk viszont nem.) Ez a szerkezet személyszállításra hazánkban nem használható!

KRESZ és a Közlekedési, Hírközlési Minisztérium rendelete (KÖHÉM) is meghatározza a helyes magatartást, valamint a felszereltséget:

  • Kétkerekű kerékpáron a 16 évet betöltött személy szállíthat egy 10 év alattit. (Tehát gyerek másik gyermeket nem vihet a pótülésen. Akinek két, hasonló korú, 10 évnél fiatalabb csemetéje van, az felültetheti két gyermekülésbe a kicsiket, de tolnia kell a kerékpárt.)
  • A kisgyerek és a pótülés se akadályozhatja a kilátásban a kerékpárost, de a világító- és egyéb jelzőrendszert sem takarhatja el. A gyereküléshez tartoznia kell kapaszkodónak, lábtartónak. Ezek nem lehetnek összefüggésben a kormányozott kerékkel.

Kapcsolódó cikk: Gyermek szállítók kerékpárra