Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

3 tallkoz fb boritokp

2020 június 25-28 között találkozzunk Szarvason!

Kedves Természetjárók és a Túrabringázás Szerelmesei!

A Csabai Bihargók Turista Egyesület idén, immár a 3. Körös- vidéki Túrakerékpáros Találkozót rendezi meg, 2020. június 25-28. között, melynek idén a Történelmi Magyarország középpontján fekvő Szarvas városa ad otthont! 

3 tallkoz fb boritokp

A Találkozó Facebook oldalának eléréséhet katt IDE!

Minden fontos információ, jelentkezés és szálláselőleg fizetés március 10-ig katt IDE!

E négy napos programsorozat remek lehetőség kerékpáros eszmecserére, megismerkedni egy új vagy már ismert régióval, és új baráti kapcsolatok kialakítására is. A túrák mentén felfedezni, megismerni a Körösök útjának utolsó szakaszát, a Tiszazug környezetét, ezek értékeit, kincseit, s nem utolsó sorban tökéletes kikapcsolódás a folyók ölelte környezetben! A kerékpártúrázás egyre többek által kedvelt aktív kikapcsolódás, remek lehetőség a friss levegőn, jó emberekkel találkozni, pompás vidékeket bejárni, és a megkedvelt helyeket akár újra felkeresni!

A találkozó a Körösök- völgye és a Tiszazug számos természeti és kulturális sokszínűségét kívánja bemutatni a kerékpáros természetjáróknak és az érdeklődőknek, szervezett kerékpártúrák során. 

E vidéken is, mint az ország többi régiójában, már évtizedek óta erős a természetjáró kedv. A folyók mentén igen sok lehetőség adódik gyalogos, kerékpáros, vízi és horgász turizmusra is. 

A gátrendszerek igazi kerékpározásra alkalmas hálózatként ölelik át Békés-megye jelentős részét! Kedvező időjárás esetén száz kilométereket tekerhetünk zavartalanul, a folyók mentén, a felbecsülhetetlen nyugalomban! 

karlovitzpupu

Az egyik vendég előadón Karlovitz "Pupu" Kristóf lesz.

A Körösök mente, természeti és kulturális gazdagsága magával ragadó, kedvező természeti adottságainál fogva igazán alkalmas kikapcsolódásra, pihenésre. A Szarvast és Békésszentandrást körbeölelő Holt- Körös a Tiszántúl legnagyobb, 29km hosszú, 200ha nagyságú mentett ártéri vízfelület, mely változatosságával és csendes zugaival hazánk egyik legszebb része. 

Az Erdélyi- szigethegységben eredő Sebes-, Fehér-, és Fekete- Körös és a Réz- hegységben eredő Berettyó- folyó az Alföldön egyesül. A Fehér-, a Fekete-  és a Sebes- Körös összefolyásából született Hármas- Körös Szarvas közelében veszi fel a Hortobágy-Berettyó folyót, innen egyesülve halad tovább, hogy Csongrádnál a Körös- toroknál a Tiszába érkezzen! A hegyektől a torkolatig az út hosszú, ennek mentén a sokszínűség kézzel fogható, a természetjárás itt évtizedes múltra tekint vissza.

A 2018-ban megrendezett 2. Körös- vidéki Túrakerékpáros Találkozón már köszönthettünk határon túlról érkező bringásokat is, a Partiumból és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők. Nincsenek határok, éppen úgy, ahogyan a folyó is halad határokon át! A természet összeköt, és eggyé kovácsol!

Idén is örömmel fogadunk a szélrózsa bármely irányából érkezőket, hogy együtt éljük át a túrák útvonalán fellelhető élményeket!

vorostamas

Az „oromhegyesi Terminátor” Vörös Tamás is elfogadta meghívásunkat

Fontos még megemlítenünk, hogy a túrákon kívül kerékpáros élménybeszámolókat is tartunk esténként, meghívott előadókkal. Idén két olyan túrakerékpáros legenda fogadta el a meghívásunkat élménybeszámoló tartására, mint a rekus ikon Karlovitz (Pupu) Kristóf és az „oromhegyesi Terminátor” Vörös Tamás. Biztosak vagyunk benne, hogy velük találkozni és őket meghallgatni minden résztvevőnek nagy élmény lesz!

Elsődleges célunk, hogy a kerékpártúrázók idén június végén bringájuk szarvát Szarvas felé fordítsák! 

Szeretettel vár minden érdeklődőt Szarvas városa és a Körösök Völgye!

 2 tallkoz egyik turjn mezohegyes menesbirtok

Emlék a 2018-as Találkozóról: az egyik túracsapat a Mezőhegyesi Ménesbirtok előtt.

A cikket vajkai Molnár István küdte be.