Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

peter sagan tdf2022

"Soha nem volt álmom, hogy versenyezzek vagy profi versenyző legyek 40-50 éves koromig”

"Szeretném azt mondani, hogy eljött a pillanat" - mondta Sagan. "Úgy döntöttem, hogy szeretném befejezni ezt a szezont, mint versenyző a WorldTour versenyeken. Szeretnék hegyikerékpárban készülni az olimpiára".

A bejelentésre a Vuelta a San Juanon került sor, Sagan itt ünnepelte a 33. születésnapját a villicumi motorversenyen tartott fogadáson. A szlovák versenyző kétéves szerződésének második szezonját tölti a TotalEnergies-nél. Jelezte, hogy 2023-ban a megszokott versenyprogramot fogja teljesíteni, beleértve a tavaszi klasszikusokat és a Tour de France-t is.

Sagan azt is elmondta, hogy a TotalEnergies zászlaja alatt 2024-ben hegyikerékpárosként folytathatja a versenyzést. Előfordulhat, hogy -alkalmanként- a WorldTour-on kívüli országúti versenyeken is rajthoz áll.

A 2011 óta profi versenyző, pályafutása során 121 győzelmet aratott, köztük a Flandria körversenyt, a Párizs-Roubaix-t és megnyeret három egymást követő világbajnokságot 2015 és 2017 között. Emellett rekordot jelentő hétszer vitte el a Tour de France zöld trikóját Párizsba.

"Mindig is azt mondtam, hogy a hegyikerékpáron szeretném befejezni a pályafutásomat, mert a pályafutásomat hegyikerékpáron kezdtem. Ez örömet okoz nekem a pályafutásom végén, mert olyasmit csinálok, amit igazán élvezek.”

"Fontos számomra, hogy időt töltsek a fiammal, Marlonnal, és hogy az életet más szemszögből lássam, és ne csak kerékpárosként. Sosem volt álmom, hogy versenyezzek vagy profi versenyző legyek 40-50 éves koromig. Azt hiszem, most eljött az ideje. És ha Párizsban, az olimpiai játékokon fejezhetem be a pályafutásomat, az valami szép dolog lesz számomra."

Címkép: Peter Sagan, Tour de France 2022. wikimedia