Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

kupa

Valter Attila és Vas Kata Blanka hozta a formáját.

A Debrecenhez közeli Bocskaikert határában a bringásoknak a déli órák fülledt melegében kellett teljesíteniük a 38 kilométert. A Valter Attila a Jumbo-Visma bringása - tíz nappal 25. születésnapja után - 44 perc 49 másodperc alatt teljesítette a távot, 50,874 kilométeres átlagsebességgel. Ezzel a leggyorsabbnak bizonyult, és 2019 után ölthette magára ismét a bajnoki trikót időfutamon. Másodikként Szalay Dániel (HILL Racing Team), harmadikként pedig az elmúlt két kiírásban diadalmaskodó Fetter Erik (EOLO-Kometa) zárt.

A felnőtt nők közül Vas Kata Blanka az SD Worx 21 esztendős címvédője utolsóként vágott neki a 19 kilométeres távnak, amely sík és egy visszafordítót leszámítva szinte teljesen kanyaroktól mentes volt. Az esélyeknek megfelelően 2021 és 2022 után harmadszor került nyakába az aranyérem. Másodikként Hajdu Fanni Helga, harmadikként Péteri Niké zárt.

"Éreztem, hogy a saját legjobbamat nyújtom, a wattok alapján sikerült a saját rekordjaimat megdönteni" - értékelt elégedetten a friss bajnok, aki kiemelte: boldog, hogy időfutamokon ismét viselheti a bajnoki trikót. Reméli, hogy vasárnap Pannonhalmán a mezőnyverseny ob-n sikerül címet védenie, mivel az erőnléte jobb a tavalyinál, amikor jó napot fogott ki, és taktikailag is fejlődött.

Vas Kata Blanka az MTI-nek értékelve kifejtette: nem aludt a legjobban, mivel este tízre ért haza, így különösen örült annak, hogy olyan wattokat teljesített, amiket szeretett volna. "Reménykedtem benne, hogy nem leszek nagyon fáradt, és egész gyorsan tudtam regenerálódni az utazást követően, ez így jó volt."

Eredmények, egyéni időfutam ob:

férfiak (38 km):

1. Valter Attila (Jumbo-Visma) 44:49.92 perc
2. Szalay Dániel (HILL Racing Team) 46:33.05
3. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 47:10.14

nők (19 km):

1. Vas Kata Blanka (SD Worx) 25:35.76 perc
2. Hajdu Fanni Helga (Tipográfia Ladies Cycling) 27:37.37
3. Péteri Niké (Joyride WTC) 28:19.83

Forrás: MTI