Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

P2270015Az idén is kint voltunk a színes, szagos kavalkádban, a forgalmazóink itthon most mutatták be a 2014-es termékeiket.

 

 

A kerékpárok az idén letisztultabbak voltak, mint tavaly. A harsány színeket néhány kivételt nem számítva kicsit visszafogottabban kezelték a tervezők, de továbbra is ez az irány a trendi.

 

26" kerékméretet csúcskategóriában a marketing teljesen kinyírta. Minden gyártó az új divatot erőlteti. (Majd röhögve gondolunk vissza ezekre az évekre 5-10 év múlva, amikor újra felfedezik a 26"-os kereket és előnyként hangsúlyozzák azt, amit most hátrányának írnak le. Hiába ez a mondva csinált fejlődés.)

 

Láttunk brutál elektromos paripát, amelyről sugárzott az eredetiség, majd ugyan az a váz egy másik márkánál visszaköszönt. Ez a probléma a matrica cégeknél könnyen megesik, katalógusból választott saját névre matricázott vázak esetén ebbe könnyű belefutni. Az a szomorú, ha mint saját, egyedi fejlesztésként próbálják eladni. (Az meg kínos ha visszanyal a fagyi és a vendég tájékoztatja a kiállítót, hogy ez a bringa más néven szintén ki van állítva.)

 

 P2270001 P2270007 

A legötletesebb stand díját az idén Csepeléknek adnám, akik igen jópofa módon állították ki bringáikat. A már tavaly is kiállított Lady modelljük még mindig nagyon tetszik. Feleségemnek szivesen megvásárolnám, ha nem lenne kerékpárja.

 P2270020

Kerékpárok közül egy dekoráció vitte el a pálmát egy 1993-1995 közötti Specialized Stumjumper FSR. Ami annyira lekötötte a figyelmemet, hogy magát a standot és a kiállított gépeket elfelejtettem megnézni. Na jó ez nem teljesen igaz, mert az alábbi érdekes támvillát is ott fotóztam le.

 P2270019

Nagyon tetszett a Gepidák felsővázcsövének kialakítása. Egyszerűen nem lehet rá mást mondani, minthogy gyönyörű.

 P2270030

Harsány liba /.../ színben kint pompáztak a BUBI bicók is, amit a nagyérdemű közönség ki is próbálhatott. (Még a végén tényleg megvalósul a projekt.)

 P2270023

Láttuk az Esztergomiak kölcsönző rendszerét is, sőt meghívattuk magunkat tesztelésére is. Igen kíváncsian várjuk, hiszen az már működik több nagyvárosunkban is. (Esztergom, Szeged) Mennyivel egyszerűbb és gyorsabb (Ja és persze olcsóbb!), ha a politika nem, vagy csak kevésbé szól bele az életbe.

 P2270002

Hatalmas élmény volt kipróbálnia az MK standján kiállított szállító bringát. Hajtottam, voltam benne csomag, mindkét szerep igen kellemes volt. A gép meglepően stabil, és fordulékony.

 P2270003

Ha már az érdekességeknél járunk nem szabad el mennünk a Botechia standján kiállított fafelnis kerék mellett, hiszen ritkán lát ilyet az ember.

 P2270009

A túrázókkal sem bánt mostohán a sors, mivel több cégnél is bemutattak felmálházott kerékpárokat. Igazán jól néztek ki a világ körüli útra felkészített masinák. Ráadásul jó érzés, hogy több márka szélesebb árkategóriájából tudunk választani. (Néhány éve csak az ultra gagyi -amit ki sem hoztak a forgalmazók, és az prémium kategória volt megtalálható a boltokban.)

 P2270012

P2270017

P2270027

A végére hagytuk a számunkra legszuperebb legérdekesebb kiállítót. Akik egy forradalmi autóra szerelhető kerékpárszállítóval jöttek ki. Csak ezért érdemes volt kinézni az expora.

 P2270033

Összefutottunk Vörös Csabával is aki felvállalta a kampányt, hogy Szentendrén megreformálja a kerékpáros közlekedést. Végre eltűnjön az az állapot, ami miatt a bringások gyűlölik ezt az egyáltalán nem kerékpárosbarát települést.

P2270032