Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

VirtulSzentendre03A III. Szentendre-Visegrád-Szentendre 50 km-es veterán kerékpár túra új helyszínről startolt.


Az idén Pap-szigetről indulva vágtunk neki a távnak. A kanyargó Duna mellett haladó, és hűs árnyékot adó fáival tűzdelt kerékpár úton tekertünk el Leányfaluig. Jól is esett, hiszen a hőmérő higanyszála rendíthetetlenül kúszott felfelé. Itt álltunk meg először egy kicsit pihenni és frissíteni. Majd tovább haladva, immáron a 11-es főúton Tahitótfalu felé vettük az irányt. Egész hamar odaértünk, bár a nagy forgalomban nem volt könnyű az út szélén lavírozni.

VirtulSzentendre01Második pihenő pontunk az említett település, Tildy Zoltán hídjának lábánál elterülő parkoló volt. Újbóli frissítés, kis energia pótlás és indulás tovább. A túra következő állomása Dunabogdány, itt egy hosszabb pihenőt tartottunk és egyúttal meg is ebédelt a Csapat. Megint egy kis tekerés a Duna parton majd újból ki a főútra. Nagyjából fél órás tekerés után megérkeztünk utunk feléhez, Visegrádra. Hatalmas forgalom és sok látni való fogadott minket. Ugyanis ezen a hétvégén rendezték meg a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. Mi a hőségben inkább a vizet választottuk, és kerestünk egy megfelelő helyet, ahol megpihenhettünk, sikerült is ráakadni egy kellemes kis szakaszra. Volt aki megmártózott a Dunába, volt aki csak élvezte az árnyékot adó fák hűsítő hatását. A hangulatot pedig Móringer Lajos bácsi fokozta, aki elhozta magával Mandolinját és játszott nekünk, na és persze énekelt...sajnos hamar elérkezett a délután és indulnunk kellett vissza.

Ezúton szeretném megköszönni Nektek, hogy eljöttetek, remélem sok emlékkel lettetek gazdagabbak!

Külön köszönet a három legidősebb résztvevőnek, Kócsó Mihálynak aki 80 évesen, Török Józsefnek "Jacky bá" aki 77 évesen és nem utolsó sorban Móringer Lajosnak aki 71 évesen tekerte végig velünk az 50 km-es távot!

Írta: Rozgonyi Roland