Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
Kerüld meg Afrikát a Börzsönyben
  Ilyen nincs és mégis van!
prev
next

trek logo

Zöld hír a környezet védelméért.

Az jó dolog, ha egy óriás cég csatlakozik egy környezet védelmi programhoz. Az még jobb, ha ez a program nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is működik. Ez történt most is: A Trek Bicycle bejelentette, hogy csatlakozott az amerikai e-bike akkumulátor újrahasznosítási programhoz, amely hivatalosan a múlt hónapban indult. Ezzel bekerült azoknak a gyártónak és beszállítónak a „klubjába”, amelyek támogatják (és finanszírozzák) a lítium-ionos villanybringa akkumulátorok biztonságos begyűjtését és újrahasznosítását.

A Trek tulajdonában lévő összes Trek mintabolt gyűjtőhely lesz, és Trek kiskereskedők is jelentkezhetnek gyűjtőhelynek - közölte a Trek szóvivője.

A PeopleForBikes létrehozott egy fenntarthatósági munkacsoportot és egy e-bike bizottságot, hogy a Call2Recycle-vel együttműködve megtervezzék az iparági e-bike újrahasznosítás programját.

PeopleForBikes: Amerikai szervezet. Bikes Belong néven indult 1999-ben. A PeopleForBikes a kerékpárszállítók és kiskereskedők iparági koalíciója, valamint egy jótékonysági alapítvány.

"Izgalmas volt végignézni az e-kerékpárok robbanásszerű növekedését az elmúlt néhány évben. A Treknél felismertük, hogy nagy ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, ezért lépéseket kell tenni bolygónk jobbá tételéért" - mondta Eric Bjorling, a Trek márkaigazgatója. "Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a lehető legfenntarthatóbb módon végezzük üzleti tevékenységünket, és ez az elkötelezettség nem ér véget, ott, hogy a kerékpárjaink elhagyják a boltot. Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk az e-bike akkumulátorok újrahasznosítási törekvéseihez, és lehetőséget kínálunk a fogyasztóknak arra, hogy felelősségteljesen ártalmatlanítsák az e-bike akkumulátoraikat".

A PeopleForBikes november 3-án jelentette be az újrahasznosítási programot, amelynek támogatta és finanszírozta a lítium-ionos e-bike akkumulátorok begyűjtését és újrahasznosítását, hogy segítsen csökkenteni az általános újrahasznosítási költségeket. A kiskereskedők februárban kezdtek jelentkezni a programba, hogy gyűjtőhelyként működhessenek.