Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Teszt: Lazer Roller + Net bukósisak
  Figyi ez ár/értékben nagyon jó!
Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
prev
next

 BiviklivelIrodba01

Budapesti Főpolgármesteri Hivatal közleménye

A Budapest Restart programnak megfelelően hétvégére átadják a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak a gépjárműforgalom elől lezárt pesti alsó rakpartot, így bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket. A közúti forgalmat a rakparton szombat hajnalban 2-3 óra körül zárták le, míg a feloldás vasárnap 23 óra környékén várható.

A megnyitott rakpart használata során arra kérik az ott kikapcsolódni vágyókat figyeljenek egymásra. Az útpályáján mindig maradjon egy sáv, ahol ki tudják egymást kerülni a gyalogosok, bringások. A kerékpárosoknak 10 km/h a megengedett legnagyobb sebesség.

Figyeljünk arra is, hogy a rakparton nincs árnyékolt felület, a nyilvános illemhelyek zárva vannak és a vendéglátóhelyek sem nyithatnak még ki. Az alkoholos italok fogyasztása közterületen, így a rakparton sem megengedett.

Arra kérik az ott tartózkodókat, hogy -bár a szemétszállítási kapacitást folyamatosan fejlesztik- ne szemeteljenek a parton.

Az átmenő gépjárműforgalom szempontjából fontos, hogy a budai rakparton továbbra is haladhat az észak-dél irányú tranzitforgalom.