Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

bike park

Kezdők is haladók számára is készültek nyomvonalak a bácsai Szitás-dombon

Az Országos Bringapark Program keretében újra egy olyan létesítményt adtak át, amelynek építését helyi civilek kezdték meg korábban. Az aktív Magyarország támogatásának köszönhetően a pálya tovább szépült és már két nyomvonalon is fejleszthetik képességeiket a kerékpárosok.

A győri bringaparkot egy olyan homokos pusztagyepi területen alakították ki, amelyet korábban az önkormányzat a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület irányításával, valamint az ott lakók közreműködésével tisztított meg. A Bácsa városrészben lévő Szitás-dombon, a Füvészkert észak-nyugati területén kialakított bringapark két elemből áll. A 230 méteres, nagyobb ugratókkal tűzdelt, aszfaltozott pumpapálya a már gyakorlottabb bringásoknak készült. A másik, korábban helyi gyerekek által kialakított, 65 méter hosszú BMX-dirtjump pálya is megszépült, most már kerítéssel választják el a nagyobb pályától, hogy a kicsik zavartalanul gyakorolhassák a bringakezelés alapjait.

„Az új bringaparkok nem csupán sportlétesítmények, de egyben új találkozási pontok is a helyi gyerekek számára. Az a tapasztalatunk, hogy délután 20-30-40, néha még ennél is több fiatal gyűlik össze az eddig átadott bringaparkokban, hogy menjenek néhány kört, beszélgessenek és jól érezzék magukat” – mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a győri bringapark átadásán.