Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

cms sim 0049

A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Két hegyvidéki vonallal bővül a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban: április 23-tól, szombattól a Kútvölgyi út térségét kiszolgáló 155-ös és a 156-os buszokra biciklivel is fel lehet szállni. Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, az erre kijelölt járműveket külön piktogram is jelzi.

A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt kéri a kerékpárt szállító ügyfeleitől, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet.

A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt.

A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

cms sim 0049

Kerékpárszállítás a BKK járatain
A BKK járatain kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet. A kerékpárszállítás díján kívül természetesen a személyszállításért is fizetni kell, tehát a kerékpárral közlekedőnek is rendelkeznie kell érvényes jeggyel vagy bérlettel. A kisméretű, legfeljebb 41 centiméter (16”coll) külső kerékátmérőjű kerékpár, valamint a roller, továbbá mérethatár nélkül az összecsukott kerékpár továbbra is díjtalanul, minden járaton kézipoggyászként szállítható.

Hétvégenként minden utas díjmentesen szállíthat kerékpárt az arra kijelölt vonalakon.  A szolgáltatás fejlesztése – a Budapest Restart programmal összhangban – a jelentősen megnövekedett kerékpáros-forgalomra tekintettel zajlik.

A kerékpárszállításról bővebben a BKK weboldalán lehet tájékozódni. Egyes bérlettípusok mellé kerékpárbérlet is váltható a pénztárakban és az automatákból, amelyek listája a BKK Pontkereső oldalán található.

Fotó: BKK