Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
 Kerékpárlánc waxolása 2. rész
  A waxolás folyamata, és amiket kipróbáltunk
A hónap megyéje: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kerékpártúra ajánló.
Bringás filmek
Évek óta gyűjtögetjük a kerékpáros filmeket itt a legfrissebb lista.
prev
next

pilisiparkerdlogoTovábbra is fokozott figyelemmel kell közlekedni a Pilisi Parkerdő területén kerékpározásra kijelölt erdei utakon.

A jó időben nyeregbe pattanóknak minden útszakaszon számítaniuk kell a fűtési szezonban elsősorban tűzifát szállító teherautók forgalmára, ezért különösen fontos betartani az utak használatának szabályait, köztük a 30 km/h-s sebességkorlátozást!

{reklam}

A Pilisi Parkerdő területén kerékpározásra kijelölt erdészeti utakat a téli pihenő után egyre több kerékpáros keresi fel, hét közben és hétvégén egyaránt. Tartanak azonban még a téli fakitermelések, és közel sem ért véget a fűtési szezon, ezért jelentős az erdőgazdasági forgalom az erdészet útjain. Elsősorban tűzifát szállító teherautók közlekednek ezeken az utakon, de több helyen egyéb gépek megjelenésére, a burkolaton sárfelhordásra kell számítani.

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy a kerékpárosok a balesetek elkerülése érdekében tartsák be a Pilisi Parkerdő útjainak használatára a kerékpáros szervezetekkel közösen kidolgozott szabályokat. Ezek közül legfontosabb – és legtöbben éppen ezt a korlátozást nem veszik figyelembe – a 30 km/h-s sebességkorlátozás. Az erdészeti utak vonalvezetése, kialakítása miatt az ennél nagyobb sebességgel lefelé száguldó kerékpárosok életveszélynek teszik ki magukat, mert nem tudnak időben lassítani vagy kikerülni a hirtelen megjelenő akadályokat.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.