Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

mantovaAutó helyett a kizárólagos kerékpáros közlekedésre akar átállni Mantova városa. Az egész várost keresztező kerékpárút-hálózat 2012-re készül el.

"Hol biciklizzünk, ha nem itt? Mantovánál nem találni laposabb olasz várost és kerékpárral tíz perc alatt keresztül lehet hajtani rajta" - nyilatkozta a La Repubblica napilap utazási mellékletének Anna Maria De Togni, a lombardiai önkormányzat városrendező biztosa.    

{reklam}



Régi terv válik valóra a szmogtól fojtogatott Pó-alföldi városban: a hollandiai Amszterdamot utánozva az egész város kétkerékre akar váltani. A mantovaiak között végzett felmérés azt mutatta, hogy a kerekezés teljes egyetértést teremt még a szembenálló helyi politikai erők között is. A 48 ezer lakosú városban eddig is közel harmincezren közlekedtek kerékpárral, de kerékpárútból csak egy volt.

Összesen harminc kerékpárúttal akarják lefedni a város egész területét. A kerékpárút-hálózat a tervek szerint jövőre készül el. A mantovai kerékpárosok szerint problémát egyedül a város utcáit fedő, esős időben csúszós kockakövek okoznak. Ezek aszfaltozását azonban a városvédők ellenzik.   

Forrás: MTI