Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Jajj KULLANCS!!! Mit csináljak?
A kullancs talán a legközismertebb "rovarok" egyike, amelyet tévhitek öveznek.
Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

TisztaJvBic2Az alábbi favázas kerékpárról szóló cikket az Tiszta Jövő odalán találtuk.

TisztaJvBic1A közlekedési szokásaink is az életünk részét képezik, az, hogy biciklizünk, autózunk vagy éppen sétálunk arról fecseg, hogy kik is vagyunk mi, hogyan látjuk a világot, legalábbis Reiner Korstanje holland tervező így látja. Ezért megalkotta javarészt fából készült OKES kerékpárt.

Az OKES francia tölgyfából készült, a bicikli vázát CNC-vágással alakították ki. A kerékpár formájának megtervezésekor fontos szerepet játszott az, hogy ne egy legyen a sok közül, hanem különleges, egyedi alakja legyen. Ám a fémcsőből készült váz nagyban lehatárolja a lehetőségeket, míg a fa teret enged azoknak: a négy tömör falemezből készített váz üreges, vagyis könnyű, mégis erős, formáját illetően pedig csak a tervező fantáziája szabhat határt.

Az OKES vázát ragasztás után homokfújták, így a fa eredeti erezetéhez hasonló hatást értek el. A további kezeléseknek köszönhetően a fa ellenáll a napfénynek és a víznek, így nyugodtan lehet használni bármilyen időben. A letisztult, fölösleges részektől mentes bicikli ideális azoknak, akiknek fontos a környezet, ugyanakkor szeretik azt is, ha néha irigy szemek szegeződnek egyedi cuccaikra.

A cikk eredeti formában itt olvasható!