Kérjük támogasd azzal az oldalt, hogy a reklámblokkolókat kikapcsolod. Köszönjük!

Gravel túra a Velencei tó körül.
  Egy szuper 70 km-es karika a térségben.
Képriport a Budai-hegység MTB kerékpáros körtúráról
  Egy vagány útvonalon fedeztem fel a Buda környéki hegyeket.
Kerékpárlánc waxolása 3. rész
  Hogyan kell bánni a waxolt lánccal.
Képriport a Naprendszer túráról
  Avagy a sülysápi karika.
prev
next

responsive mockupTeljesen újra gondolt felület, mely bármilyen eszközről kényelmesen böngészhető, leegyszerűsített eseményszűrő, saját naptár összeállítása. - És még sok-sok újdonság várja az oldalra látogatókat.

2012 február 4, ezen a napon indult el a Bringa Naptár amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy összegyűjtse a magyarországi és a magyar szempontból releváns kerékpáros eseményeket, legyen szó versenyről, túráról, felvonulásról vagy bármilyen más bringás eseményről. Eltelt 3 év, és úgy gondoltam, eljött az idő a megújulásra, erről olvashattok most következő írásomban.

A web rohamtempóban fejlődik, 3 év pedig ebben a világban rengeteg idő, tarolnak az okos kütyük, már a televíziónkat is használhatjuk a világháló böngészésére, ennek a szellebében alkottam meg a Bringa Naptár vadonatúj felhasználói felületét. Mindegy, hogy PC, laptop, tablet, mobil vagy éppen tv az oldal minden eszközön kényelmesen böngészhető és jól olvasható.

responsive mockup

A megújult Bringa Naptár bármilyen eszközről kényelmesen böngészhető

A korábbi funkciókat mind megmaradtak, viszont új köntöst kaptak. Nézzük, hogy mi hogyan változott. A korábbi többsoros fejléc és vele együtt az eseményszűrő leegyszerűsödött. Az egy gombnyomásra elővarázsolható szűrővel pillanatok alatt szűrhetünk bármilyen eseménytípusra hónap szerint.

szuro

Teljesen újra gondolt eseményszűrő

Az eseménylista átláthatóbb lett, lényegében ez nem is esemény lista, hanem esemény kártyák, egy ilyen esemény kártyán helyet kap az esemény időpontja és neve, kattintásra pedig megnyílik az esemény adatlapja.

esemenykartyaEseménylista helyett kártyák

Az eseménylap teljesen átalakult, az adott esemény legfontosabb adatai kis kártyákra kerültek, mint például az esemény napja, típusa vagy épp útvonala. Az esemény helyszíne térképen jelenik meg, a térkép alatt pedig szövegesen. Itt az autó ikonra kattintva útvonalat is tervezhetünk lakóhelyünk és az esemény helyszíne közt. Természetesen tovább navigálhatunk az esemény hivatalos lapjára és meg is oszthatjuk az adott eseményt kedvenc közösségi oldalunkon.

esemenylap Esemény adatlap

 

A megújult Bringa Naptáron regisztrálni is lehet e-maillel és facebook fiókkal egyaránt, regisztrációt követően pedig további funkciók érhetőek el, többek között a saját naptár készítése. Ennyi lenne? Korántsem. Rengeteg ötlet vár még megvalósításra és szeretnék építeni a felhasználói észrevételekre is, így helyett kapott az oldal láblécében egy “Fejlesztési javaslat” menüpont, ahol a felhasználók küldhetik el ötleteiket az oldal működésével kapcsolatban.

Remélem sikerült maradandót alkotni, és sokan fogjátok használni a megújult Bringa Naptárat.